Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Πιθανές νέες εκλογές στην Ιταλία - Αρνητικές μεσοπρόθεσμα οι συνέπειες στις αγορές

Goldman Sachs: Πιθανές νέες εκλογές στην Ιταλία - Αρνητικές μεσοπρόθεσμα οι συνέπειες στις αγορές
Το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών θα έχει αρνητικές μεσοπρόθεσμες συνέπειες για τη σταθερότητα στην ευρωζώνη, σύμφωνα με την Goldman Sachs
Ανοιχτό παραμένει, σύμφωνα με την Goldman Sachs, το ενδεχόμενο νέων εκλογών στην Ιταλία μέσα σε ένα χρόνο μετά το αποτέλεσμα της Κυριακής (4/3/2018).
«Αναμένουμε μια ανώμαλη και πιθανώς μακρά περίοδο πριν να σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση.
Οι νέες εκλογές, ίσως σε ένα χρόνο, θα μπορούσαν επίσης να είναι μια πιθανότητα» επισημαίνουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας.
«Κατά την άποψη μας, το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών έχει αρνητικές μεσοπρόθεσμες συνέπειες για τη σταθερότητα της ευρωζώνης και κατά συνέπεια για τις αγορές.
Το αποτέλεσμα των εκλογών υποδηλώνει μικρή διάθεση για πολιτικές που θα διατηρήσουν το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ιταλίας κάτω από το όριο του 3%» αναφέρουν επίσης.
Σημειώνεται ότι οι ευρωσκεπτικιστές ήταν οι μεγάλοι νικητές στην Ιταλία, καθώς το Κίνημα των Πέντε Αστέρων με 32,50% αναδείχθηκε πρώτο κόμμα.
Είναι χαρακτηριστικό πως χωρίς το Κίνημα των Πέντε Αστέρων δεν μπορεί να υπάρξει κανένα σενάριο για το σχηματισμό κυβέρνησης.
Η συμμαχία της Δεξιάς του Berlusconi λαμβάνει το 36,98%, αν και η έκπληξη εδώ είναι ότι το ευρωσκεπτικιστικό και υπερσυντηρητικό Lega di Nord του Salvini λαμβάνει περισσότερες ψήφους από το Forza Italia του Berlusconi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης