Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Πλέον οι επενδυτές δεν αγοράζουν στην πτώση - Νέος κίνδυνος για τη Wall Street

tags :
JP Morgan: Πλέον οι επενδυτές δεν αγοράζουν στην πτώση - Νέος κίνδυνος για τη Wall Street
H JP Morgan προειδοποιεί για νέο βραχυπρόθεσμο κίνδυνο στη Wall Street 
Την ανησυχία τους για τη στάση που τηρούν πλέον οι μικροεπενδυτές στη Wall Street εκφράζουν οι αναλυτές της JP Morgan, καθώς -όπως φαίνεται- δεν εφαρμόζεται το μότο «αγορά στην πτώση».
Οι επιχειρήσεις ήταν στη διαδικασία έναρξης του μεγαλύτερου προγράμματος επαναγοράς μετοχών στην ιστορία, κατά το οποίο εάν η JP Morgan έχει δίκιο, θα έχει ως αποτέλεσμα ένα άνευ προηγουμένου πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών 842 δισ. δολ. φέτος (2018).



Στη συνέχεια και προκειμένου να προστατευτεί η αγορά από την απότομη πτώση, αυτό το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών φάνηκε ότι δεν θα έρθει αρκετά γρήγορα, καθώς όπως προειδοποίησε πρόσφατα η JP Morgan, οι μικροεπενδυτές έχουν περιοριστεί.
«Η ακανόνιστη συμπεριφορά των μικροεπενδυτών την περασμένη εβδομάδα και η αύξηση των εκροών από τα μετοχικά ETF και οι εισροές σε μη-αμερικανικές μετοχές, έχει θέσει σε κίνδυνο την ιδέα ότι οι μικροεπενδυτές θα υπηρετήσουν τον ρόλο του αγοραστή μετοχών στο τρέχον περιβάλλον, κυρίως αφού αγόρασαν μετοχικά ETFs 100 δισ. δολ. μέσα σε μόλις ένα μήνα τον Ιανουάριο.



Ουσιαστικά η θέση της JP Morgan μπορεί να συνοψιστεί στο εξής: είμαστε σίγουροι ότι η αγορά στην πτώση από τους μικροεπενδυτές θα μπορούσε να εγγυηθεί μια ανάκαμψη στις μετοχές μετά την υποχώρηση του Φεβρουαρίου.
Ωστόσο, οι τελευταίες ροές υποδηλώνουν ότι αυτό δεν συμβαίνει.
Με άλλα λόγια, η αμερικανική τράπεζα ξαφνικά άρχισε να ανησυχεί ότι οι μικροεπενδυτές δεν αγοράζουν στην πτώση.

Οι συνέπειες

Εάν η JP Morgan αποδεχθεί σωστή και οι μικροεπενδυτές δεν αγοράζουν, η σοβαρότερη συνέπεια -σύμφωνα με τους αναλυτές- θα είναι το πτωτικό ρίσκο για τα χρηματιστήρια βραχυπρόθεσμα.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, ο μεγαλύτερος βραχυπρόθεσμος κίνδυνος για τα χρηματιστήρια είναι η διάσπαση των χαμηλών τιμών που είδαμε την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου.
Και όσο πιο επίμονη είναι η επιδείνωση της ρευστότητας στην αγορά, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να προκύψει αυτός ο βραχυπρόθεσμος κίνδυνος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης