Τελευταία Νέα
Διεθνή

May: Θέλουμε οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες να αποτελέσουν μέρος της συμφωνίας για το Brexit

May: Θέλουμε οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες να αποτελέσουν μέρος της συμφωνίας για το Brexit
Την επιθυμία οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες να αποτελέσουν μέρος της συμφωνίας για τη νέα σχέση της Βρετανίας με την ΕΕ μετά το Brexit, εξέφρασε η Theresa May
Την επιθυμία οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες να αποτελέσουν μέρος της συμφωνίας για τη νέα σχέση της Βρετανίας με την ΕΕ μετά το Brexit, εξέφρασε σήμερα (5/3/2018) η βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, επαναλαμβάνοντας τις παρατηρήσεις που έκανε στην ομιλία της στο Λονδίνο, την περασμένη εβδομάδα.
«Ένα από τα στοιχεία που θα εξετάσουμε ως μέρος της μελλοντικής μας οικονομικής εταιρικής σχέσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια συνεργασία για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες», δήλωσε η May.
«Ο ρόλος που παίζει το City του Λονδίνου δεν είναι μόνο σημαντικός για εμάς, είναι σημαντικός για ολόκληρη την ΕΕ... έτσι θα προσπαθήσουμε να συμπεριλάβουμε τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες», πρόσθεσε.
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος της May δήλωσε σήμερα πως η Βρετανία εξακολουθεί να είναι πεπεισμένη ότι μπορεί να επιτύχει μια εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ, μετά την εξαγγελία του αμερικανού προέδρου Donald Trump περί επιβολής δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.
Ερωτηθείς για το αν η κυβέρνηση είναι ακόμα αισιόδοξη για μια συμφωνία, ο εκπρόσωπος δήλωσε στους δημοσιογράφους:
«Νομίζω ότι τόσο ο πρόεδρος όσο και η πρωθυπουργός ήταν σαφείς σχετικά με τη σημασία της επίτευξης διμερούς εμπορικής συμφωνίας μετά το Brexit».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης