Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Πολλά εν ολίγοις και εν ολίγοις πολλά στο ταμπλό του Χ.Α. κι άλλα τινά...

tags :
Πολλά εν ολίγοις και εν ολίγοις πολλά στο ταμπλό του Χ.Α. κι άλλα τινά...
Επικράτηση έχουμε σήμερα του... Ερντογάν απέναντι στην Εθνική του ελληνικού χρηματιστηρίου

Πολλά εν ολίγοις και εν ολίγοις πολλά στο ταμπλό του Χ.Α. κι άλλα τινά...


Επικράτηση έχουμε σήμερα του... Ερντογάν απέναντι στην Εθνική του ελληνικού χρηματιστηρίου δίδοντας ευκαιρές αγορών σε τίτλους που συνεχίζουν να διορθώνουν κατά τρόπο ολίγον τι... προκλητικό. Αγορά ξακάθαρα αγοραστών έχει αρχίσει να διαμορφώνεται στο χρηματιστηριακό τοπίο, αφού τους αγοραστές ευνοεί το αρνητικό τερματικό κλίμα με τα χαμηλά βαρομετρικά του, ενώ αντίθετα τους πωλητές το θετικό με τα υψηλά βαρομετρικά του... 

Πάντως, οι πιέσεις γίνονται με εξαιρετικά χαμηλούς όγκους αφού με 30 εκατ. ευρώ καθαρών συναλλαγών (πλην πακέτων) ο μέσος ωριαίος όρος βρίσκεται στα 5 εκατ. ευρώ. Οι ανοδικές γνωρίζουν συντριπτικές ήττες σήμερα με το σκορ στο 20-91 ενώ σταθερές παραμένουν 7 μετοχές. 

ΣΤΙΣ... 799 ο ΓΔ και στο -1,72% 

ΟΜΙΛΟΣ ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Το μεγάλο θύμα των δασμών του ΤΡΑΜΠ

ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ μέχρι στιγμής των ΥΓΕΙΑ, ΑΣΚΟ, ΣΑΡΑΝΤΗΣ, ΟΛΘ, ΙΚΤΙΝΟΣ, ΚΡΙ ΚΡΙ, ΚΟΥΕΣ... Μεγάλες πιέσεις σε ΕΛΧΑ, ΠΡΟΦ, ΕΠΙΛΕΚΤΟ, ΠΕΡΣΕΑ, ΑΤΤΙΚΗΣ, ΚΑΜΠ-REDS, INKAT, EKTEΡ, ΚΕΚΡΟΠΑ , ΟΛΥΜΠ, ΑΒΑΞ, ΙΝΤΡΑΚΟΜ  και αρκετές ακόμη. Στον 25άρη που υποχωρεί 1,4% υποχωρούν όλα τα χαρτιά πλην ΣΑΡΑΝΤΗ. Στλέκεται απλά η ΕΕΕ και η ΑΛΦΑ  με ΜΠΕΛΑ και ΓΡΙΒ

ΣΧΟΛΙΟ – ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η αγορά στο σύνολο της δεν είναι πλέον αντικειμενικά φθηνή, το σκαρφάλωμα των τιμών έκανε πιο απαιτητικές τις αποτιμήσεις.
  • Στην βασική ομάδα των εταιριών που παρακολουθούν οι ξένοι επενδυτές το μέσο ΡΕ βρίσκεται στο 17,5 ενώ μονοψήφια ΡΕ έχουν πλέον πολύ λίγες εταιρίες οι οποίες έχουν λόγους να βρίσκονται εκεί που βρίσκονται. Η μέση μερισματική απόδοση βρίσκεται στο 2,6%
  • Ενώ η σχέση “Λειτουργικά κέρδη//Επιχειρηματική αξία των εταιριών” βρίσκεται με δείκτη 9,6. Πρόκειται δηλ. για αριθμούς που δεν βρίσκονται στην ζώνη της ελκυστικότητας.
Επειδή η άνοδος θα έρθει κυρίως από την αναπροσαρμογή του ασφάλιστρου κινδύνου και λιγότερο από τις αναθεωρήσεις κερδών, η εξέλιξη αυτή θα ευνοήσει τους δυνατούς των ταμειακών ροών. Άρα το προβάδισμα προτίμησης παραμένει στις τράπεζες ως εκφραστές των μακροοικονομικών τάσεων και στις εμποροβιομηχανικές εταιρίες με τις «πλουσιότερες» ταμειακές ροές.

TEXNIKO ΣΧΟΛΙΟ (IBG): Η αδυναμία του Γενικού Δείκτη να διασπάσει την ζώνη αντίστασης 850-860 στην αρχή της εβδομάδος, οδήγησε τις τιμές όπως είχαμε αναφέρει στο προηγούμενο σχόλιό μας στην στήριξη των 811 μονάδων (χαμηλό 13/2/18).



O σχηματισμός του διπλού χαμηλού, που έχει δημιουργηθεί σε αυτή την ζώνη , πιθανόν να δώσει μια ανοδική αντίδραση στην αγορά με την επαναφορά των τιμών στο 830. Σε αντίθετη περίπτωση η πτωτική πορεία θα συνεχιστεί με πρώτο στόχο το 799 (50% Fibonacci 700-896, KMO 200 ημερών) και δεύτερο το 775.

Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ  ΜΠΟΥΣΟΥΛΑΣ για την τρέχουσα εβδομάδα


http://www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης