Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody’s: Credit positive μόνο για τις αμερικανικές χαλυβουργίες οι δασμοί

tags :
Moody’s: Credit positive μόνο για τις αμερικανικές χαλυβουργίες οι δασμοί
Μόνο οι εγχώριες χαλυβουργίες θα επωφεληθούν από τους δασμούς που θα επιβάλουν οι ΗΠΑ 
Θετικά (credit positive) για την πιστοληπτική ικανότητα των αμερικανικών χαλυβουργιών αποτιμά η Moody’s την επικείμενη επιβολή δασμών σε χάλυβα και αλουμίνιο -25% και 10%, αντίστοιχα- από την κυβέρνηση του Donald Trump, επικαλούμενη μία ισχυρότερη εγχώρια ζήτηση που θα οδηγήσει σε αύξηση των ταμειακών ροών, καθώς οι εισαγωγές αναμένεται να περιοριστούν.
Όπως αναφέρει ο αμερικανικός οίκος, οι εισαγωγές έχουν ήδη επιβραδυνθεί τους τελευταίους έξι μήνες.
Η αυξημένη ζήτηση από τους τομείς των κατασκευών και της ενέργειας, μαζί με τη μετρίως βελτιωμένη βιομηχανική παραγωγή, υποστήριξε τους τελευταίους μήνες την εγχώρια παραγωγή χάλυβα, αντισταθμίζοντας την ασθενέστερη ζήτηση στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας.



Η θετική δυναμική είχε ως αποτέλεσμα σημαντικά βελτιωμένα λειτουργικά αποτελέσματα για τους εγχώριους παραγωγούς χάλυβα, με την τάση να συνεχίζεται και εντός του τρέχοντος έτους.
Επισημαίνεται ότι οι χαλυβουργίες απασχολούν συνολικά περίπου 140.000 υπαλλήλους, ενώ το σύνολο του κλάδου που σχετίζεται με τον χάλυβα και το αλουμίνιο, φτάνει ακόμη και τα 6,5 εκατομμύρια.



Ωστόσο, η Moody’s αποτιμά αρνητικά (credit positive) την επιβολή δασμών για τις αμερικανικές εταιρείες μεταποίησης, όπως και για τις χαλυβουργίες της Ευρώπης.
Σε ό,τι αφορά τη Βραζιλία, μία εκ των μεγαλύτερων εξαγωγών στις Η.Π.Α., ο αντίκτυπος θα είναι μικτός.
Ο οίκος έχει ήδη αναφέρει πως οι εξαγγελίες του Ρεπουμπλικάνου Προέδρου για την επιβολή δασμώ,ν αποτελούν αρνητικό πιστωτικό γεγονός (credit negative) για τις χαλυβουργίες της Ασίας, ωστόσο οι επιπτώσεις δεν αναμένονται σημαντικές.

Διαβάστε: Ο επικίνδυνος για την οικονομική συνεργασία, Donald Trump – Ο άνθρωπος που θα προκαλέσει έναν εμπορικό πόλεμο

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης