Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Καμία άμεση επίπτωση στην αξιολόγηση της Ιταλίας από το εκλογικό αποτέλεσμα

tags :
S&P: Καμία άμεση επίπτωση στην αξιολόγηση της Ιταλίας από το εκλογικό αποτέλεσμα
Δεν επηρεάζεται η αξιολόγηση της Ιταλίας από το εκλογικό αποτέλεσμα, υπογραμμίζει η Standard & Poor’s
Το αποτέλεσμα των κοινοβουλευτικών εκλογών της 4ης Μαρτίου 2018, δεν αναμένεται να επηρεάσει άμεσα τις αξιολογήσεις για το πιστωτικό προφίλ της Ιταλίας, σχολιάζουν οι αναλυτές της Standard & Poor’s.
Υπενθυμίζεται ότι οι ευρωσκεπτικιστές ήταν οι μεγάλοι νικητές στην Ιταλία, καθώς το «Κίνημα των Πέντε Αστέρων» -με 32,5%- αναδείχθηκε πρώτο κόμμα, ενώ η συμμαχία της δεξιάς-ακροδεξιάς του Silvio Berlusconi, έλαβε συνολικά το 37% των ψήφων.
Το σοσιαλδημοκρατικό Δημοκρατικό Κόμμα του πρώην πρωθυπουργού κ. Matteo Renzi, ηττήθηκε, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση, με 23%.
Η S&P είχε αναβαθμίσει -στις 27 Νοεμβρίου 2017- σε «ΒΒΒ» τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ιταλίας, ορίζοντας τις προοπτικές σε σταθερές (outlook), επικαλούμενος τις βελτιωμένες προοπτικές για την οικονομική ανάπτυξη, που υποστηρίζονται από την αύξηση των επενδύσεων και τη σταθερή αύξηση της απασχόλησης.
Σε αυτό το πλαίσιο, η αναβάθμιση αντανακλά επίσης την μείωση των κινδύνων του τραπεζικού τομέα, ενώ οι σταθερές προοπτικές εξισορροπούν τις δυνατότητες για πιο ισχυρή οικονομική ανάπτυξη.
Κατά την άποψη της S&P, η επίλυση των κρίσεων που σχετίζονται με την Monte dei Paschi di Siena, τις δύο περιφερειακές τράπεζες της περιοχής του Βένετο και η επιτάχυνση της μείωσης των NPLs, υποστηρίζουν -επίσης- την βελτιωμένες οικονομικές προοπτικές.
Η ανάπτυξη για το 2017 αναμένεται να ανέλθει στο 1,4% το 2017.
Αναλυτικότερα, οι προβλέψεις του οίκου:


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης