Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Ποίες είναι οι πέντε επικρατέστερες πόλεις για κεντρικά γραφεία της Amazon HQ2

BofA: Ποίες είναι οι πέντε επικρατέστερες πόλεις για κεντρικά γραφεία της Amazon HQ2
BofA: Ποίες είναι οι πέντε επικρατέστερες πόλεις για κεντρικά γραφεία της Amazon HQ2
Σε έκθεση της η BofA αναφέρει ότι έχει αναπτύξει ένα δυναμικό μοντέλο για να περιορίσει την τρέχουσα επιλογή των 20 πόλεων τις οποίες η Amazon έχει ανακοινώσει για την κατασκευή του δεύτερου συγκροτήματος των κεντρικών της γραφείων σε μια λίστα με τις πέντε επικρατέστερες.
Η BofA εξηγεί ότι η Amazon έχει ανακοινώσει ορισμένες απαιτήσεις για την επιλογή της πόλης που θα φιλοξενήσει τα κεντρικά της γραφεία νούμερο 2, στις οποίες περιλαμβάνει την οικονομική κατάσταση της πόλης, την αγορά εργασίας (μέγεθος και εκπαίδευση), το κόστος της επιχειρηματικής δραστηριότητας, το κόστος ζωής, τις υποδομές μεταφοράς και την καινοτομία.
Στη συνέχεια η BofA  επισημαίνει ότι στάθμισε εξίσου τους παραπάνω παράγοντες (με εξαίρεση την καινοτομία λόγω περιορισμένων δεδομένων).
Η BofA προβλέπει ότι οι πέντε κορυφαίες πόλεις υποψηφίων που απαριθμούνται αλφαβητικά είναι:

-Atlanta
-Boston
-Denver
-Raleigh
-Washington D.C. (συμπεριλαμβανομένης της περιφέρειας Montgomery, MD και Northern VA).

AMZN

Τέλος, αν υποτεθεί ότι ο κατάλογος των πέντε πόλεων που αναφέρει η ανάλυση της BofA είναι σωστός, αυτές είναι μετοχές που θα αποκομίσουν τα μέγιστα οφέλη από την πιθανή επιλογή.
Η Amazon εκτιμά ότι η πόλη που θα επιλεγεί για το κεντρικά της γραφεία νούμερο 2 θα δει εισροές 5 δισ. δολαρίων  από την επένδυση της εταιρείας, ενώ θα δημιουργηθούν περίπου 50.000 νέες θέσεις εργασίας.



Αυτό θα ήταν σαφώς ένα όφελος για την τοπική οικονομία της πόλης και θα προσφέρει οφέλη για πολλές εταιρείες που εδρεύουν στην γύρω περιοχή.
Επισημαίνονται οι πιθανές μετοχές (αλφαβητικά) στον Πίνακα 1 για κάθε μία από τις πέντε πόλεις του καταλόγου της  BofA.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης