Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

TAZ: Επικίνδυνα «παιχνίδια» της Τουρκίας με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

TAZ: Επικίνδυνα «παιχνίδια» της Τουρκίας με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς
Η Άγκυρα φαίνεται να θέλει «ανταλλαγή» των δύο Ελλήνων αξιωματικών με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που βρίσκονται στην Ελλάδα
Στις εξελίξεις μετά τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που πέρασαν κατά λάθος σε τουρκικό έδαφος, αναφέρεται δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας TAZ.
Όπως τονίζει η Τουρκία φαίνεται να θέλει να χρησιμοποιήσει τους δύο Έλληνες αξιωματικούς προκειμένου να τους «ανταλλάξει» με Τούρκους στρατιωτικούς που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα.
Στο δημοσίευμα αναφέρονται τα γεγονότα μέχρι στιγμής και το γεγονός ότι οι δύο Έλληνες αξιωματικοί δεν κατόρθωσαν να κερδίσουν την έφεση και παραμένουν έγκλειστη σε τουρκική φυλακή υψίστης ασφαλείας, ενώ καταγράφονται και οι δηλώσεις τους στο τουρκικό δικαστήριο.
«Οι σχέσεις μεταξύ τω δύο ιστορικών εχθρών έχουν δυσχεράνει περαιτέρω το τελευταίο διάστημα.
Υπήρξαν αρκετοί λόγοι.
Ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan έχει ζητήσει την αλλαγή της Συνθήκης της Λωζάνης, του 1923, βάσει της οποίας καθορίζονται τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών.
Τον Φεβρουάριο 2018 τουρκικό σκάφος έπεσε πάνω σε ελληνικό σκάφος, ενώ συνεχίζονται οι κόντρες για την κυπριακή ΑΟΖ.
Η Άγκυρα μοιάζει αποφασισμένοι να δώσει πίσω τους δύο Έλληνες αξιωματικούς εάν και η Ελλάδα δώσει τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που βρίσκονται στο έδαφός της.
Όμως το ανώτατο ελληνικό δικαστήριο έχει απαγορεύσει την έκδοσή τους στην Τουρκία, καθώς θεωρεί ότι δεν θα τύχουν μίας δίκαιης δίκης.
Παράλληλα ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Γ. Κατρούγκαλος, τονίζει ότι οι δύο χώρες δεν βρίσκονται σε κατάσταση πολέμου προκειμένου να ανταλλάσουν κρατούμενους», υποστηρίζει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης