Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται η άνοδος στο πετρέλαιο λόγω ζήτησης και ΟΠΕΚ - Στο +0,23% και τα 65,60 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Συνεχίζεται η άνοδος στο πετρέλαιο λόγω ζήτησης και ΟΠΕΚ - Στο +0,23% και τα 65,60 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,26% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 62,73 δολ. ανά βαρέλι
Άνοδο για τρίτη συνεχόμενη μέρα καταγράφει σήμερα Τρίτη (6/3) το πετρέλαιο, δεχόμενο ώθηση από τις εκτιμήσεις για αυξημένη ζήτηση, καθώς και από τις δεσμεύσεις του ΟΠΕΚ για τήρηση της συμφωνίας που αφορά τις περικοπές στην παραγωγή.
Ειδικότερα, περί τις 9:25 π.μ. το Brent ενισχύεται κατά +0,23% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 65,69 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,26% στα 62,73 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας, η παγκόσμια ζήτηση προς το πετρέλαιο αναμένεται να αυξηθεί κατά τα επόμενα πέντε χρόνια, ενώ παράλληλα η παραγωγή του ΟΠΕΚ θα ενισχυθεί με βραδύτερους ρυθμούς.
Όπως ανεφερε ο IEA, οι ΗΠΑ αναμένεται να καλύψουν το κενό που θα δημιουργηθεί ανάμεσα στην παγκόσμια ζήτηση και την παραγωγή του ΟΠΕΚ, με την Ουάσιγκτον να εξελίσσεται στον μεγαλύτερο παραγωγό πετρελαίου παγκοσμίως μέσα στα επόμενα χρόνια.
Παράλληλα, σημαντική στήριξη στο πετρέλαιο παρέχουν και οι περικοπές του ΟΠΕΚ, οι οποίες τον Φεβρουάριου του 2018 υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων οκτώ μηνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης