Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καμμένος: Είναι θέμα και της ΕΕ η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία

Καμμένος: Είναι θέμα και της ΕΕ η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία
Τέτοιου είδους θέματα είθισται να λύνονται άμεσα μέσω της διπλωματικής οδού είπε ο κ.Καμμένος
Την θέση πως η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές είναι θέμα και της Ευρωπαϊκής Ένωσης διατύπωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένος.
Σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες, όπου και βρίσκεται στο πλαίσιο συνάντησης του με τους Ευρωπαίους ομολόγους του, ο κ.Καμμένος υπογράμμισε πως τέτοιου είδους θέματα συνηθίζεται να λύνονται άμεσα δια της διπλωματικής οδού.
«Ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση παρατηρείται μία εμπλοκή από την πλευρά της Τουρκίας.
Οι δύο στρατιωτικοί έκαναν περιπολία σε μία περιοχή στην οποία υπάρχει είσοδος παράτυπων μεταναστών και ακολούθησαν στίγματα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε διακινητές» υπογράμμισε ο κ.Καμμένος, ο οποίος τόνισε ότι μετά την ενημέρωση που θα κάνει στους Ευρωπαίους ομολόγους του, θα έχει συνάντηση με την αναπληρώτρια γενική γραμματέα του ΝΑΤΟ, με την οποία θα συζητήσει τις εξελίξεις στην υπόθεση.
Με τις δηλώσεις του αυτές ο κ.Καμμένος επιβεβαίωσε πως οι δύο Έλληνες στρατιώτες πέρασαν σε τουρκικό έδαφος για λίγα μέτρα, κάνοντας λόγο για «παραμεθόριο επεισόδιο».
Όπως είπε, οι συνήγοροι των δύο Ελλήνων αξιωματικών ζήτησαν να παραμείνουν ο ανθυπολοχαγός Μητρετώδης και ο λοχίας Κούκλατζης στο προξενείο της Ελλάδας στην Αδριανούπολη μέχρι να οριστεί η δίκη τους, ωστόσο ο Τούρκος εισαγγελέας απέρριψε το αίτημα και διέταξε να συνεχιστεί η κράτηση των δύο Ελλήνων και μάλιστα σε φυλακές υψίστης ασφαλείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης