Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

USS "Mount Whitney": Δυτικά της Κρήτης η ναυαρχίδα του αμερικανικού στόλου (video)

USS

Πού είναι στραμμένα τα "αμερικανικά μάτια"...
Δυτικά της Κρήτης πλέει το USS Mount Whitney LLC 20, η ναυαρχίδα του 6ου στόλου του Αμερικανικού Ναυτικού. Η παρουσία του τροφοδοτεί πλήθος σεναρίων αναφορικά με το πού είναι στραμμένα τα "αμερικανικά μάτια", με δεδομένες τις υψηλές δυνατότητες που διαθέτει για παρακολούθηση, καταγραφή και αμφίβιες επιχειρήσεις.
Το USS Mount Whitney αποτελεί ένα κινητό κέντρο επιχειρήσεων. Κατασκευασμένο το 1970 στις ΗΠΑ, αποτελεί ένα απο τα παλαιότερα εν ενεργεία πλοία του US NAVY .Έχει μήκος 189 μέτρα, πλάτος 33 ενώ το βυθισμά του φτάνει τα 9 μέτρα.Το πλήρωμα του αποτελείται απο 325 άτομα.
Φέρει το πιο εξελιγμένο σύστημα Διοίκησης, Ελέγχου, Επικοινωνιών, Υπολογιστών και Πληροφοριών (C4I) σε πλοίο, το USS Mount Whitney ενσωματώνει διάφορα στοιχεία του πιο προηγμένου εξοπλισμού C4I και δίνει τη δυνατότητα στο Διοικητή του Task Force που συμμετέχει, να κατευθύνει αποτελεσματικά όλες τις μονάδες που βρίσκονται υπό τη διοίκησή του.
Μπορεί να μεταδώσει μεγάλες ποσότητες ασφαλών δεδομένων προς και από οποιοδήποτε σημείο της γης, μέσω των καναλιών επικοινωνίας HF, UHF, VHF και SHF (δορυφορικές επικοινωνίες).
Φέρει, επίσης, ένα ελικόπτερο στο κατάστρωμα του, ενω σε σχέση με άλλα πλοία ο οπλισμος του είναι ελαφρύτερος.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης