Τελευταία Νέα
Διεθνή

MarketWatch: Τα γραφήματα που δείχνουν ότι η Wall Street οδεύει προς ακόμα μια μεγάλη πτώση

MarketWatch: Τα γραφήματα που δείχνουν ότι η Wall Street οδεύει προς ακόμα μια μεγάλη πτώση
Οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι καθοριστικές για τον S&P 500
Αυξάνονται καθημερινά οι πιθανότητες για ακόμα μια μεγάλη πτώση στη Wall Street.
Στο ενδεχόμενο αυτό αναφέρεται και το MarketWatch επισημαίνοντας ότι οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι καθοριστικές για τον S&P 500.
Όπως επισημαίνει στο άρθρο του ο Avi Gilburt «την περασμένη Δευτέρα, περίμενα ότι ο S&P 500 θα έκανε ράλι προς την περιοχή των 2.800 μονάδων και η αγορά συμμορφώθηκε.
Με ένα υψηλό χτύπημα την περασμένη εβδομάδα στις 2.789 μονάδες, είδαμε την αγορά επιστρέφει σε αυτή την περιοχή και να πέφτει προς την επόμενη περιοχή στήριξης που φαίνεται στο γράφημα».
Όπως αναφέρεται, βάσει της πορείας της αγοράς την περασμένη εβδομάδα, αυξάνονται οι πιθανότητες ο S&P 500 να υποχωρήσει προς την περιοχή των 2.440 - 2.530 μονάδων για ακόμα μία φορά ώστε να ολοκληρωθεί το τέταρτο κύμα.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η μεγαλύτερη στήριξη της αγοράς είναι στις 2.600 - 2.630 μονάδες για τον S&P 500, με διάσπαση κάτω από αυτό που σαφώς δείχνει προς τις 2.530 μονάδες.
Ωστόσο, στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι η διατήρησης αυτής της στήριξης μπορεί να διατηρήσει την εναλλακτική μέτρηση με μπλε χρώμα, ή ακόμη και να σκεφτούμε ένα τρίγωνο για αυτό το κύμα (4).
«Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να παρατηρήσουμε μια διάσπαση της περιοχής των 2.600 μονάδων, ώστε να σημειωθεί υποχώρηση τουλάχιστον στις 2.530, με έναν ιδανικό στόχο στην περιοχή των 2.440 μονάδων» επισημαίνει στην ανάλυση του ο Gilburt.
Εναλλακτικά, εάν η αγορά έχει ήδη ολοκληρώσει το τέταρτο κύμα στα χαμηλά του Φεβρουαρίου, θα δούμε πιθανώς ένα παρορμητικό ράλι που θα μας πάει μέσα από την αντίσταση που σημειώνεται στο διάγραμμα 5 λεπτών.
Μια τέτοια διάσπαση θα ανοίξει την πόρτα για να περάσουμε στο πέμπτο κύμα, που στοχεύει στην περιοχή των 3,011-3,223 μονάδων για τον S&P 500, με τον προτιμώμενο στόχο να είναι στην περιοχή των 3.223 μονάδων.
Παρ' όλα αυτά, όμως, ο Gilburt δεν δίνει μεγάλη πιθανότητα σε αυτό το ενδεχόμενο επί του παρόντος.
Φαίνεται ότι οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι πολύ σημαντικές για το αν βλέπουμε ένα χαμηλότερο χαμηλό για το κύμα 4, κάτω από αυτό του Φεβρουαρίου.

 Elliott Wave Chart

 Elliott Wave Chart

 Elliott Wave Chart

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης