Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαμηλώνει τους τόνους το Μαξίμου - Δεν θέλουμε η φυλάκιση των Ελλήνων στρατιωτικών να αναδειχθεί σε μείζον διπλωματικό επεισόδιο

Χαμηλώνει τους τόνους το Μαξίμου - Δεν θέλουμε η φυλάκιση των Ελλήνων στρατιωτικών να αναδειχθεί σε μείζον διπλωματικό επεισόδιο
Στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε κυβερνητική σύσκεψη με θέμα τη φυλάκιση των Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία
Σε μια ακόμα προσπάθεια να χαμηλώσει τους τόνους όσον αφορά την υπόθεση φυλάκισης των Ελλήνων στρατιωτικών το Μέγαρο Μαξίμου υποστηρίζει ότι το θέμα δεν πρέπει να αναδειχθεί σε μείζον διπλωματικό επεισόδιο.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τη σημερινή (6/3/2018) κυβερνητική σύσκεψη έγινε χαρτογράφηση της κατάστασης.
«Δεν θέλουμε αναδειχθεί σε μείζον διπλωματικό επεισόδιο, το ζήτημα το διαχειρίζονται σε επίπεδο Δικαιοσύνης.
Για το λόγο αυτό, η Αθήνα ξεκαθαρίζει ότι εξαντλεί όλα τα διπλωματικά και πολιτικά μέσα πίεσης -κλιμακωτά- ώστε να μην κατηγορηθεί για παρέμβαση».
Άλλωστε -όπως σχολιάζουν οι ίδιες πηγές- η απάντηση από την τουρκική πλευρά είναι ότι πρόκειται για παράνομη ενέργεια των Ελλήνων αξιωματικών την οποία χειρίζεται η τουρκική δικαιοσύνη.
Εξάλλου, σημειώνεται ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ενημέρωσε τις Βρυξέλλες σχετικά με την υπόθεση.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές επί του παρόντος δεν τίθεται θέμα επικοινωνίας του Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο πρόεδρο, Recep Tayyip Erdogan.
Πάντως, νωρίτερα σήμερα (6/3/2018), ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς εξέφρασε την ελπίδα για μία ταχεία και θετική επίλυση στο ζήτημα της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία.

Η κυπριακή ΑΟΖ και η επόμενη αξιολόγηση

Εν τω μεταξύ κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο Μαξίμου, πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη συζήτηση και για τη συμπεριφορά της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ μετά και την ενημέρωση που έκανε στους κυβερνητικούς παράγοντες ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου.
Αποφασίστηκε να ενταθούν οι ενέργειες μέσα από την αξιοποίηση του Διεθνούς Δικαίου και την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας.
Τέλος συζητήθηκαν επίσης, οι προοπτικές της οικονομίας σε σχέση με την επόμενη αξιολόγηση και τη ρύθμιση του χρέους στην προοπτική εξόδου από τα μνημόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης