Τελευταία Νέα
Διεθνή

Verhofstadt (ΕΕ): Πολύ χρήσιμη η συνάντηση με May - Θέλουμε μια ειδική συμφωνία για τη Βρετανία μετά το Brexit

Verhofstadt (ΕΕ): Πολύ χρήσιμη η συνάντηση με May - Θέλουμε μια ειδική συμφωνία για τη Βρετανία μετά το Brexit
Η ΕΕ θέλει μια ειδική και συγκεκριμένη συμφωνία για τη Βρετανία μετά το Brexit, δήλωσε ο Guy Verhofstadt
Η ΕΕ θέλει μια ειδική και συγκεκριμένη συμφωνία για τη Βρετανία μετά την αποχώρηση της χώρας από το μπλοκ, δήλωσε σήμερα (6/3/2018) ο επικεφαλής διαπραγματευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Brexit, Guy Verhofstadt, ενώ χαρακτήρισε «πολύ χρήσιμη» τη σημερινή συνάντηση με τη βρετανίδα πρωθυπουργό, Theresa May.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τη May στο Λονδίνο, ο Verhofstadt εξέφρασε, παράλληλα, την ελπίδα ότι μια συμφωνία για τα δικαιώματα των πολιτών θα μπορούσε να επιτευχθεί τις ερχόμενες εβδομάδες, ενώ υπογράμμισε ότι το πρόβλημα με τη μελλοντική σχέση που έχει επισημάνει το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ότι δεν υπάρχει μια παγκόσμια «αρχιτεκτονική».
Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, αναμένεται να παρουσιάσει αύριο ένα προσχέδιο κατευθυντήριων γραμμών για το τι θέλει το μπλοκ από μια εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία μετά το Brexit το 2019, όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του.
Οι κατευθυντήριες γραμμές θα αποτελέσουν τη βάση για τις συνομιλίες του επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ Michel Barnier με το Λονδίνο σχετικά με μια μελλοντική σχέση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης