Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Επιζήμιοι για την παγκόσμια οικονομία οι δασμοί που σχεδιάζουν οι ΗΠΑ

tags :
Fitch: Επιζήμιοι για την παγκόσμια οικονομία οι δασμοί που σχεδιάζουν οι ΗΠΑ
Αρνητικά αποτιμά η Fitch Ratings για την παγκόσμια οικονομία τους δασμούς των ΗΠΑ σε εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου 
Μία ενδεχόμενη επιβολή των δασμών σε χάλυβα και αλουμίνιο -25% και 10%, αντίστοιχα- που προανήγγειλε ο Donald Trump, αναμένεται να αυξήσει τους κινδύνους για την παγκόσμια ανάπτυξη, εάν οδηγήσει σε αντίποινα που θα προκαλέσουν ευρύτερη διακοπή των εμπορικών σχέσεων και υψηλότερες τιμές καταναλωτικών αγαθών, εκτιμά σε έκθεσή της η Fitch Ratings.
Ο αμερικανικός οίκος υπογραμμίζει πως η άμεση επίπτωση των δασμών στους εξαγωγείς χάλυβα των Ηνωμένων Πολιτεών θα ήταν πιθανώς περιορισμένη, καθώς η υγιής εγχώρια ζήτηση και οι περικοπές της παραγωγικής ικανότητας της Κίνας, εξακολουθούν να παρέχουν ένα θετικό λειτουργικό περιβάλλον για τις προοπτικές του κλάδου.
Γενικότερα, οι αμερικανικές εταιρείες παραγωγής χάλυβα και αλουμινίου αναμένεται να επωφεληθούν από τους δασμούς, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, λόγω της ακόμη υψηλότερης εγχώριας ζήτησης.
Επισημαίνεται πως οι εισαγωγές σιδήρου, χάλυβα και αλουμινίου, αντιστοιχούν σε περίπου 0,3% του ΑΕΠ των Ηνωμένων Πολιτειών.
«Οι επικείμενοι δασμοί στα τιμολόγια χάλυβα και αλουμινίου σηματοδοτούν μία αξιοσημείωτη μονομερή δράση των Η.Π.Α., που εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο αυξανόμενου προστατευτισμού.
Αυτό περιλάμβανε υψηλό βαθμό εστίασης στα διμερή εμπορικά ελλείμματα, την απόσυρση από τη Συμφωνία Χωρών του Ειρηνικού (TPP) και την έναρξη της επαναδιαπραγμάτευσης της Συμφωνίας Ελευθέρων Συναλλαγών Βορείου Αμερικής (NAFTA)», αναφέρει ο οίκος, εκτιμώντας, παράλληλα, ότι η αυξανόμενη ένταση σε ό,τι αφορά στις εμπορικές πολιτικές, θα επηρεάσει αρνητικά και τις μακροοικονομικές προοπτικές των Ηνωμένων Πολιτειών.

Διαβάστε: Ο επικίνδυνος για την οικονομική συνεργασία, Donald Trump – Ο άνθρωπος που θα προκαλέσει έναν εμπορικό πόλεμο

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης