Τελευταία Νέα
Διεθνή

Forbes: Πλουσιότερος άνθρωπος της υφηλίου ο Jeff Bezos της Amazon με περιουσία 120 δισ.

Forbes: Πλουσιότερος άνθρωπος της υφηλίου ο Jeff Bezos της Amazon με περιουσία 120 δισ.
Στη δεύτερη θέση ο Bill Gates και τρίτος ο W. Buffett
Αλλαγές στην κατάταξη με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου βάσει της έρευνας του Forbes συνέβησαν το 2018, με τον ιδρυτή της Amazon.com, Jeff Bezos να κατακτά την κορυφαία θέση, την οποία διατηρούσε εδώ και πολλά χρόνια ο Bill Gates.
Χάρη στην αύξηση της τιμής των μετοχών της Amazon κατά 59% τους τελευταίους 12 μήνες, ο Bezos πρακτικά διπλασίασε την περιουσία του, η οποία ανέρχεται πλέον σε 120 δισεκατομμύρια δολάρια (97,4 δισεκατομμύρια ευρώ) και υπερέβη εκείνη του ιδρυτή της Microsoft Bill Gates ύψους 90 δισεκατομμυρίων δολαρίων (73 δισεκατομμύρια ευρώ), διευκρινίζεται από το περιοδικό.
Ο επιχειρηματίας Warren Buffett διατήρησε την τρίτη θέση, ο Γάλλος B. Arnault, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου πολυτελών ειδών LVMH, κατέλαβε την τέταρτη θέση του καταλόγου με τις μεγαλύτερες περιουσίες παγκοσμίως.
Κατάφερε να ανέλθει 7 θέσεις σε σύγκριση με την προηγούμενη έκδοση του Forbes χάρη στην αύξηση της ισοτιμίας του ευρώ.
Δύο Κινέζοι δισεκατομμυριούχοι βρίσκονται πλέον μεταξύ των 20 πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη: ο Ma Huateng, ιδιοκτήτης του κολοσσού του διαδικτύου Tencent, ο οποίος είναι ο ευπορότερος άνθρωπος στην Ασία καταλαμβάνοντας την 17η θέση και ο Jack Ma, ο ιδρυτής του κινεζικού κολοσσού διαδικτυακού εμπορίου Alibaba, που κατέκτησε την 20η θέση.
Από τους μεγαλύτερους «χαμένους» αυτής της χρονιάς είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ D. Trump, ο οποίος «βυθίστηκε» από την 544η θέση στην 766η θέση των δισεκατομμυριούχων παγκοσμίως με την περιουσία του να εκτιμάται στα 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια (2,5 δισεκατομμύρια ευρώ), ήτοι 400 εκατομμύρια μικρότερη σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν, μόλις είχε ξεκινήσει η θητεία του στον Λευκό Οίκο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης