Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στο σφυρί βγαίνει σήμερα 7/3 το κτίριο της Αυριανής και του Καναλιού 29 στον Ταύρο

Στο σφυρί βγαίνει σήμερα 7/3 το κτίριο της Αυριανής και του Καναλιού 29 στον Ταύρο
Άγονος αναμένεται να κηρυχτεί ο πλειστηριασμός καθώς δεν υπάρχει ενδιαφέρον
Στον πλειστηριασμό βγαίνει το κτίριο της Αυριανής και του πρώην τηλεοπτικού σταθμού «Κανάλι  29» του Γιώργου Κουρή όπως και άλλα ακίνητα και οικόπεδα μικρότερης αξίας.
Η οδός Δήμητρος 37 στον Ταύρο στις αρχές του 1990, ήταν το στρατηγείο του Γιώργου Κουρή, για την είσοδό του, στο νέο τηλεοπτικό τοπίο, το οποίο επέτρεπε την ίδρυση τηλεοπτικών σταθμών από ιδιώτες.
Τα πρώτα βήματα του Γιώργου Κουρή στην τηλεόραση έγιναν με το Κανάλι 29, το οποίο ανέδειξε τον αείμνηστο Ευάγγελο Γιαννόπουλο, με την πολιτική εκπομπή «Η άλλη Όψη», που σκοπό είχε την πολιτική υποστήριξη  του Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο  στην  πολύκροτη υπόθεση  Κοσκωτά.
Η φράση του Ευάγγελου Γιαννόπουλου που έμεινε στη ιστορία ήταν για ένα« «κολόσπιτο θα ρίξουμε την κυβέρνηση».
Επίσης η εκπομπή με τίτλο «Κάμερα Αλήθεια» με τον αείμνηστο Βασίλη Μπουγιουκλάκη.
Τα στούντιο και η παραγωγή των εκπομπών προετοιμάζονταν από το κτίριο της οδούς Δήμητρoς 37.
Το Δεκέμβριο του 1993 το κτίριο στέγασε το Star  Channel το οποίο παρέμεινε μέχρι το 2000.
Ο πλειστηριασμός του ακινήτου επι της οδούς Δήμητρος 37 προέκυψε από οφειλές της εταιρείας  «ΠΡΕΣ –ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΚΗ Α.Ε.» με διακριτικό τίτλο «ΠΡΕΣ – ΕΛΛΑΣ Α.Ε.»,  που έχει έδρα στην οδός Δήμητρος 37.
Η Τράπεζα Πειραιώς ως επισπεύδουσα βγάζει στο σφυρί ένα οικόπεδο, άρτιο και οικοδομήσιμο, εκτάσεως 1.868,94 τ.μ στο οποίο περιλαμβάνει και το ιστορικό κτίριο.
Η συνολική αξία του οικοπέδου και του ακινήτου αποτιμήθηκε στα  3,1  εκατ. ευρώ και η οφειλή έφθανε τις 500.000 ευρώ.
Η Τράπεζα  Πειραιώς βγάζει στο σφυρί  και  τα  περιουσιακά  στοιχεία που διέθετε ο ραδιοφωνικός σταθμός του Ανδρέα  Κουρή και γιος του Γιώργου Κουρή με την επωνυμία «LOVE RADIO BROADCASTING (ΛΟΒ ΡΕΝΤΙΟ ΜΠΡΟΝΤ ΚΑΣΤΙΝΓΚ) ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».  
Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στην οδό Δήμητρος 31 που στεγάζεται σήμερα ο τηλεοπτικός σταθμός Kontra Channel.
Οι οφειλές του σταθμού έφθαναν τις 100.000 ευρώ.
Η τράπεζα  προχώρησε σε κατάσχεση ακινήτων της εταιρείας και ο συνολικός αριθμός ανέρχεται σε έξι  τα οποία όμως δεν καλύπτουν τη συνολική απαίτηση της τράπεζας.
Να σημειωθεί ότι και η ΔΥΟ ΦΑΕ Αθηνών είχε προχωρήσει σε κατάσχεση των ίδιων ακινήτων για οφειλές ύψους 74.775 ευρώ.
Απαιτήσεις εμφανίζεται να έχει και το ΙΚΑ.  
Σύμφωνα με πληροφορίες  δεν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι για τα παραπάνω ακίνητα με αποτέλεσμα και οι δύο πλειστηριασμοί να κηρυχτούν σήμερα άγονοι.
Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας θα πραγματοποιηθούν περισσότεροι από 300 πλειστηριασμούς και ο συνολικός αριθμός να ανέρχεται σε 2315.
Ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών Πειραιώς – Αιγαίου και Δωδεκανήσου είχε ανακοινώσει ότι έγιναν 261 πλειστηριασμοί εκ των οποίων 76 κρίθηκαν γόνιμοι 50 ανεστάλησαν και 135 κρίθηκαν άγονοι για την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με συμβολαιογράφους που συμμετέχουν στις διαδικασίες λένε ότι η αγορά  δεν μπορεί να απορροφήσει τον όγκο των ακινήτων που βγαίνουν στο σφυρί με αποτέλεσμα τα «καλά» ακίνητα επιστρέφουν στις τράπεζες με την προσδοκία να  πιάσουν υψηλότερες τιμές στον μέλλον.  

Νίκος Θεοδωρόπουλος  
ntheo@bankingnews gr  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης