Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Gottemoeller (ΝΑΤΟ): Κάνουμε τα πάντα για να κρατήσουμε σε επαφή Ελλάδα και Τουρκία

tags :
Gottemoeller (ΝΑΤΟ): Κάνουμε τα πάντα για να κρατήσουμε σε επαφή Ελλάδα και Τουρκία
Gottemoeller (ΝΑΤΟ): Κάνουμε τα πάντα για να κρατήσουμε σε επαφή Ελλάδα και Τουρκία - Στόχος να μειωθούν οι όποιες εντάσεις
Στους φόβους εμπλοκής με την Τουρκία, αναφέρθηκε σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΙ η Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας του ΝΑΤΟ Rose Gottemoeller.
H κ. Gottemoeller τόνισε ότι η Ελλάδα και η Τουρκία είναι από την αρχή πολύτιμα μέλη της Συμμαχίας, των κεντρικών του ΝΑΤΟ και αυτή είναι μία πολύ σταθερή άποψη όλης της Συμμαχίας.
Η Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας εκτιμά ότι με το να είναι σύμμαχοι, η Ελλάδα, η Τουρκία και τα υπόλοιποι 27 μέλη, προσφέρουν ασφάλεια και σταθερότητα σε όλη την Ευρωατλαντική κοινότητα.
Παράλληλα τονίζει ότι εάν δεν υπάρχει ασφάλεια και σταθερότητα, δεν μπορείς να έχεις οικονομική ευμάρεια.
Επίσης η κ. Gottemoeller ανέφερε πως "κάνουμε ό, τι είναι δυνατό για να κρατήσουμε σε επαφή και τις δυο πλευρές και να προσπαθήσουμε να κατευνάσουμε τις όποιες εντάσεις.
To NATO εξετάζει πολύ στενά τις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας όπως ανέφερε η κ. Gottemoeller, τονίζοντας πως «ο γενικός γραμματέας, Stoltenberg, πριν δυο εβδομάδες, ήταν σε επαφή με τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, αμέσως μετά το συμβάν, που αφορούσε τα δύο πλοία του Λιμενικού στο Αιγαίο.
Και επίσης, στη συνέχεια ακολούθησε συνομιλία μεταξύ του Τούρκου και του Έλληνα υπουργού, και γι’ αυτό είμαστε πολύ ενθουσιώδεις στο να προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπους ώστε να λυθεί το πρόβλημα αλλά στο τέλος εξαρτάται και από τις δύο πλευρές».
Όσον αφορά για ένα ενδεχόμενο ατύχημα στο Αιγαίο η κ. Gottemoeller τόνισε πως «θα ήθελα να πω γενικά ότι αυτό είναι ένα θέμα που μας αφορά, γιατί ανησυχούμε για ατυχήματα και για γεγονότα που θα προκαλούσαν μια μεγαλύτερη κρίση.
Επομένως, ήμουν πολύ ευχαριστημένη που την ίδια μέρα του συμβάντος μεταξύ των Λιμενικών, οι πρωθυπουργοί της Άγκυρας και της Αθήνας, Τουρκία και Ελλάδα μίλησαν τηλεφωνικά και δεν επέτρεψαν την κλιμάκωση, προσπάθησαν την αποκλιμάκωση και απέφυγαν κάθε σοβαρή περαιτέρω κλιμάκωση των εντάσεων και αυτή είναι η σωστή αντιμετώπιση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης