Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Βίκος: Πάμε εναντίον της Coca Cola με «ανταρτοπόλεμο» – Στα 70,7 εκ. ο τζίρος 2017

tags :
Βίκος: Πάμε εναντίον της Coca Cola με «ανταρτοπόλεμο» – Στα 70,7 εκ. ο τζίρος 2017
Βίκος: Με «ανταρτοπόλεμο» πάμε εναντίον της Coca Cola – Στα 70,7 εκατ. ο τζίρος του 2017
Με τζίρο 70,7 εκατ. ευρώ από 67 εκατ. ευρώ το 2016 καταγράφοντας αύξηση έκλεισε το 2017 η εταιρεία Βίκος.
Πρόσφατα η Βίκος εξαγόρασε το 70% της Νατούρα Εμφιαλωτική (το 2018 θα προχωρήσει στην πλήρη εξαγορά της), η οποία διαθέτει στην αγορά το φυσικό μεταλλικό νερό “ Υάς” και το επιτραπέζιο νερό “Ίρις”. Με την κίνηση αυτή μέσω της οποίας απέκτησε παραγωγικές και αποθηκευτικές εγκαταστάσεις στην Νότια Ελλάδα η ηπειρωτική βιομηχανία στοχεύει στην καλύτερη εκπροσώπηση του ομίλου στην αγορά της Αττικής και της Πελοποννήσου.
Πρόσφατα η εταιρεία προχώρησε σε επένδυση της τάξης των 25 εκατ. ευρώ για την εγκατάσταση νέων γραμμών εμφιάλωσης νερού και παραγωγής και εμφιάλωσης αναψυκτικών, αλλά και νέου μηχανολογικού εξοπλισμού στο εργοστάσιο κατασκευής πωμάτων και πλαστικών προπλασμάτων φιαλών της PETCOM Plastics.
Πρόκειται για επενδύσεις που έχουν ήδη υλοποιηθεί σε σημαντικό βαθμό  και αναλυτικά περιλαμβάνουν την εγκατάσταση επιπλέον γραμμής εμφιάλωσης νερού –με την υπογραφή της γερμανικής Κrones και ανάλογη με αυτές που υπάρχουν στις ΗΠΑ- στο εργοστάσιο της Βίκος στην Περίβλεπτο (πρόκειται να τεθεί άμεσα σε λειτουργία με δυναμικότητα εμφιάλωσης 81.000 φιαλών την ώρα), καθώς και την επέκταση της μονάδας εμφιάλωσης νερού και παραγωγής και εμφιάλωσης αναψυκτικών στο εργοστάσιο του Καλπακίου με νέες κτιριακές εγκαταστάσεις και νέα γραμμή παραγωγής αναψυκτικών. Ταυτόχρονα, οι αποθήκες της εταιρείας επεκτείνονται συνολικά κατά 15.000 τ. μ., ενώ ενισχύεται η μονάδα παραγωγής εξειδικευμένων πλαστικών (προπλάσματα φιαλών και πώματα όπως σημειώθηκε) στο εργοστάσιο της PETCOM Plastics, με την εγκατάσταση νέου μηχανολογικού εξοπλισμού.  
Με τις επενδύσεις αυτές, η η Βίκος πλέον έχει να επιδείξει 28 γραμμές παραγωγής – 11 γραμμές εμφιάλωσης νερού και 17 γραμμές παραγωγής preforms και πωμάτων - τρία εργοστάσια, δύο logistic centers, 4 πηγές και πάνω από 400 εργαζομένους.
Σημαντική είναι και η εξαγωγική δραστηριότητα της εταιρείας η οποία συνεχίζεται δυναμικά, αντιπροσωπεύοντας το 5% του τζίρου της.
Η Βίκος, αυτή την στιγμή,  δραστηριοποιείται σε χώρες όπως οι Γερμανία, ΗΠΑ, Κίνα, Κορέα, Κύπρο και Αλβανία, με τον κύριο όγκο να κατευθύνεται προς τις ελληνικές κοινότητες του εξωτερικού. 
Επίσης, το 10% του κύκλου εργασιών της Βίκος υπολογίζεται πως αντιστοιχεί στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας (αναψυκτικά & νερά), που παράγει για μεγάλες αλυσίδες του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων (όπως η Lidl) με την εταιρεία να καταγράφει επιτυχημένη πορεία.
 
Μερίδιο 21% στο νερό, 3% στα αναψυκτικά

Leader στην αγορά του νερού είναι σήμερα η Βίκος, με το μερίδιο της να ανέρχεται στο 21%, ενώ ικανοποιητικά βαίνουν τα μερίδια της και στην αγορά αναψυκτικών.
Είναι ενδεικτικό ότι στη Βόρεια Ελλάδα η Cola Βίκος έχει μερίδιο αγοράς 5% όταν η Green Cola έχει 8%.
Αναφερόμενος στις δυσκολίες που υπάρχουν στην αγορά αναψυκτικού, λόγω της ύπαρξης των πολυεθνικών Ομίλων, ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Βίκος, Πέτρος Σεπετάς τόνισε:
«Με ανταρτοπόλεμο πάμε απέναντι στην Κόκα Κόλα και προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε την ευελιξία μας».
Σύμφωνα με τον ίδιο ο τζίρος της εγχώριας αγοράς αναψυκτικού ανέρχεται στα 10 εκατ. Ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης