Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρεί το πετρέλαιο λόγω αύξησης αποθεμάτων ΗΠΑ - Στο -0,76% και τα 65,29 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Υποχωρεί το πετρέλαιο λόγω αύξησης αποθεμάτων ΗΠΑ - Στο -0,76% και τα 65,29 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,77% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 62,12 δολ. ανά βαρέλι
Πτώση καταγράφουν σήμερα Τετάρτη (7/3) οι τιμές στο πετρέλαιο, δεχόμενες πιέσεις από τις ανησυχίες για έναν ενδεχόμενο εμπορικό πόλεμο μεταξύ των ΗΠΑ και των εταίρων της, καθώς και από την αύξηση στα αποθέματα αμερικανικού αργού.
Ειδικότερα, περί τις 9:15 π.μ. το Brent υποχωρεί κατά -0,76% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 65,29 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,77% στα 62,12 δολ. ανά βαρέλι.
Η παραίτηση του οικονομικού συμβούλου του Donald Trump, Gary Cohn, αύξησε τις ανησυχίες ότι η Ουάσιγκτον θα προχωρήσει στην επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, οδηγώντας σε πιθανή «αντίποινα» από τις υπόλοιπες σημαντικές παγκόσμιες οικονομίες.
Παράλληλα, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου, τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 5,66 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, στα 426,8 εκατ. βαρέλια συνολικά.
Οι επενδυτές αναμένουν αργότερα εντός της ημέρας τα επίσημα στοιχεία της αμερικανικής Διεύθυνσης Πληροφοριών Ενέργειας, τα οποία εφόσον επιβεβαιώσουν τα παραπάνω στοιχεία, αναμένεται να ασκήσουν περαιτέρω πιέσεις στις τιμές του μαύρου χρυσού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης