Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση Lagarde στον Trump: Κανείς δεν θα κερδίσει από έναν εμπορικό πόλεμο

Προειδοποίηση Lagarde στον Trump: Κανείς δεν θα κερδίσει από έναν εμπορικό πόλεμο
H Lagarde εξήγησε ότι η μακροικονομική επίπτωση θα είναι σοβαρή, όχι μόνο για τις ΗΠΑ αλλά και για τις άλλες χώρες που θα εμπλακούν
Κανείς δεν θα κερδίσει εάν ξεσπάσει εμπορικός πόλεμος, προειδοποίησε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Christine Lagarde, με φόντο τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μετά τις εξαγγελίες Trump για την επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.
«Ένας παγκόσμιος εμπορικός πόλεμος θα προκαλούσε μια lose-lose κατάσταση για όλους», τόνισε η Lagarde, όπως μεταδίδει το CNBC.
Μιλώντας στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό RTL, η Lagarde εξήγησε ότι η μακροικονομική επίπτωση θα είναι σοβαρή, όχι μόνο για τις ΗΠΑ αλλά και για τις άλλες χώρες που θα εμπλακούν, όπως ο Καναδάς, η Ευρώπη και κυρίως η Γερμανία.
Οι εξαγγελίες Trump για την επιβολή δασμών 25% έχουν προκαλέσει την οργή της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία προειδοποιεί με αντίποινα.
Την ίδια ώρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιμένει ότι ένας εμπορικός πόλεμος θα έχει θετικά αποτελέσματα για την αμερικανική οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης