Τελευταία Νέα
Διεθνή

H EE προετοιμάζει τη στρατηγική της έναντι του Trump και προειδοποιεί με αντίποινα για τους δασμούς

H EE προετοιμάζει τη στρατηγική της έναντι του Trump και προειδοποιεί με αντίποινα για τους δασμούς
Η στρατηγική της ΕΕ έναντι των απειλών από την κυβέρνηση Trump για την επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου στις ΗΠΑ συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να αντιδράσει στους αμερικανικούς δασμούς για το χάλυβα και το αλουμίνιο αλλά συνεχίζει να ελπίζει ότι μπορούν να αποφευχθούν, δήλωσε σήμερα η Ευρωπαία Επίτροπος για το Εμπόριο Cecilia Malstrom.
Η στρατηγική της ΕΕ έναντι των απειλών από την κυβέρνηση Trump για την επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου στις ΗΠΑ συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
«Ένας εμπορικός πόλεμος δεν έχει νικητές και εάν δεν συμβεί, για το καλό μας, τότε μπορούμε να εργαστούμε με τους Αμερικανούς φίλους μας και άλλους συμμάχους στο βασικό θέμα του προβλήματος, την πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα», δήλωσε η Malstrom.
«Αλλά εάν όντως συμβεί, θα πρέπει να λάβουμε μέτρα για να προστατεύσουμε τις ευρωπαϊκές θέσεις εργασίας», πρόσθεσε.
Η ίδια σημείωσε ότι οι επίτροποι συζήτησαν σήμερα τρεις δυνατότητες αντίδρασης σε ενδεχόμενα μέτρα από τις ΗΠΑ, τα οποία θα πλήξουν σημαντικά την ευρωπαϊκή οικονομία, προκαλώντας την απώλεια «χιλιάδων θέσεων εργασίας». Η πρώτη αφορά την προσφυγή στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, η δεύτερη μέτρα προστασίας της ευρωπαϊκής αγοράς από τη μείωση των εισαγωγών στις ΗΠΑ και η τρίτη την επιβολή δασμών στις εισαγωγές μίας λίστας αμερικανικών προϊόντων.
Τέτοια προϊόντα, θα μπορούσαν να είναι το ουίσκι Bourbon, τα τζιν Levi's και οι μηχανές Harley Davidson, ωστόσο η ΕΕ δεν σκοπεύει να δημοσιεύσει αυτήν τη λίστα πριν ανακοινωθεί επίσημα η λήψη μέτρων από την αμερικανική κυβέρνηση.
Παρ' όλο που δεν έχει ληφθεί η οριστική απόφαση για κάτι τέτοιο από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, η ΕΕ επιθυμεί να δείξει την αποφασιστικότητά της να απαντήσει στις αμερικανικές προθέσεις, ελπίζοντας ότι θα αποφύγει έναν ενδεχόμενο εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης