Βενιζέλος: Πληθαίνουν οι προκλήσεις από την Τουρκία μετά από μια 15ετία χωρίς θερμό επεισόδιο

Βενιζέλος: Πληθαίνουν οι προκλήσεις από την Τουρκία μετά από μια 15ετία χωρίς θερμό επεισόδιο
Βαθιά επικίνδυνη η εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα στο κρίσιμο πεδίο της εθνικής στρατηγικής ασφάλειας είπε ο κ.Βενιζέλος
Για αύξηση των προκλήσεων και των εντάσεων από την Τουρκία  ύστερα από μια 15ετία χωρίς θερμό επεισόδιο κάνει λόγο ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ευάγγελος Βενιζέλος αναφερόμενος στην υπόθεση της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.
Σε δηλώσεις του ο κ.Βενιζέλος υπογράμμισε ότι αυτό που προέχει τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι η άμεση επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Ελλάδα.
«Η Τουρκία έδωσε σε ένα συνηθισμένο συνοριακό ζήτημα, από αυτά που επιλύονται σε επίπεδο διοικητών μονάδων, διαστάσεις απολύτως ασυμβίβαστες με την ιδιότητα των δυο χωρών ως μελών του ΝΑΤΟ, αλλά και με τη συνεργασία ΕΕ - Τουρκίας ως προς το μεταναστευτικό.
Πληθαίνουν οι προκλήσεις και οι εντάσεις μετά από μια δεκαπενταετία περίπου χωρίς θερμό επεισόδιο.
Η τουρκική στάση απέναντι στην Ευρώπη και τη Δύση γενικότερα είναι προφανές ότι έχει μεταβληθεί.
Η ρητορική επανάληψη αυτονόητων γενικών αρχών ή διακηρύξεων δεν συνιστά στρατηγική.
Η εμπειρία των τελευταίων 44 ετών στις ελληνοτουρκικές σχέσεις έχει δείξει ότι όταν η διαχείριση συγκυριακών κρίσεων δεν εντάσσεται σε μια σαφή στρατηγική, δημιουργούνται καταστάσεις που υποκαθιστούν την εθνική στρατηγική.
Η εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Τουρκία είναι διεθνώς γνωστό ποια είναι.
Το πρόβλημα είναι ότι η εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα ενώ νομίζουν πολλοί ότι είναι βαθειά επικίνδυνη μόνο στο πεδίο της οικονομίας, είναι το ίδιο στο κρίσιμο πεδίο των θεσμών και της εθνικής στρατηγικής ασφάλειας» επεσήμανε ο κ.Βενιζέλος.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS