Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Η επιβολή δασμών από τον Trump θα γίνει το Brexit των ΗΠΑ

Nomura: Η επιβολή δασμών από τον Trump θα γίνει το Brexit των ΗΠΑ
«Δεν είναι το ίδιο, αλλά δυνητικά είναι το Brexit των ΗΠΑ με πολλούς τρόπους» δήλωσε ο Bob Janjuah της Nomura αναφερόμενος στην επιβολή δασμών 
Η ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, για την επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου θα αποδειχθούν τόσο σημαντικές όσο η απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ, δήλωσε ο Bob Janjuah της Nomura.
«Δεν είναι το ίδιο, αλλά δυνητικά είναι το Brexit των ΗΠΑ με πολλούς τρόπους» δήλωσε στο CNBC και πρόσθεσε «και ό,τι κι αν πιστεύετε για το Brexit, πρόκειται να έχει επίδραση για λίγο καιρό σε όλον τον κόσμο».
Παράλληλα, επεσήμανε ότι με δεδομένο ότι οι ΗΠΑ είναι βασικός καταναλωτής στον κόσμο, η επιβολή των δασμών δεν θα είναι ένα θέμα που θα αφορά αποκλειστικά τις ΗΠΑ.
«Είναι ένα παγκόσμιο θέμα» είπε ο Janjuah.
Αναφερόμενος στην απόφαση του Trump, ο αναλυτές της Nomura επεσήμανε ότι πρόκειται για μέρος των προεκλογικών δεσμεύσεων του ώστε να προστατέψει τις αμερικανικές βιομηχανίες.
«Ο Trump είναι το είδος του ανθρώπου που υλοποιεί όσα είπε κατά την πορεία προς την εκλογή του.
Η αγορά, πιστεύω, ότι το έχει ξεχάσει αυτό» τόνισε και εκτίμησε ότι η απόφαση του Αμερικανού προέδρου θα επηρεάσει και τις μετοχές διεθνώς.
«Όλες οι προεκλογικές αναλύσεις ήταν ότι η επιβολή εμπορικών δασμών, είναι σε κάθε περίπτωση κακή για την ανάπτυξη και όχι ιδιαίτερα καλή για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ κυρίως» είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος, ο ίδιος τόνισε ότι «η αίσθηση της αγοράς είναι ότι έχουμε ανοίξει το κουτί της Πανδώρας, θα μπορούσαν να υπάρξουν αντίποινα σε όλο τον κόσμο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης