Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αισιοδοξία από τις εταιρείες πληροφορικής για το 2018 – Σε τι ποντάρουν αλλά και τι φοβούνται

Αισιοδοξία από τις εταιρείες πληροφορικής για το 2018 – Σε τι ποντάρουν αλλά και τι φοβούνται
Τα κέρδη του 2017 είναι αυξημένα έναντι του 2016 με τις καλές εταιρείες να απορροφούν μεγαλύτερα μερίδια από μία πίτα που παρέμεινε σταθερή.
Με αισιοδοξία ατενίζουν το μέλλον οι εταιρείες πληροφορικής, όπως αναφέρουν στα αποτελέσματα που έχουν δημοσιεύσει για το 2017.
Σύμφωνα με τις εταιρείες το κλείσιμο του 2017 βρίσκει την Ελληνική Οικονομία σε τροχιά εξομάλυνσης με κύριους πυλώνες, τη σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος και τη βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος με σκοπό, την προσέλκυση επενδύσεων.
Όπως αναφέρουν αν δεν υπάρξει κάποιο έκτακτο γεγονός (πχ. πρόωρες εκλογές) οι καλοί ρυθμοί θα διατηρηθούν και στην τρέχουσα χρήση, αφού οι επιχειρήσεις αυξάνουν τις επενδύσεις τους αλλά αρχίζει και η υλοποίηση έργων ΕΣΠΑ στο πρώτο εξάμηνο του 2018.  
Ο Όμιλος SPACE, συνεχίζει την προσπάθεια επέκτασης στο εξωτερικό, μέσω συνεργασιών αλλά και ιχνηλάτησης και αξιοποίησης όλων των επιχειρηματικών ευκαιριών που ταιριάζουν όμως με τη φιλοσοφία του Ομίλου, για ανάληψη λελογισμένου ρίσκου και επίτευξη ικανοποιητικής κερδοφορίας.
«Η ενδυνάμωση της παγκόσμιας οικονομίας σε συνδυασμό με το θετικό κλίμα που επικράτησε στην αξιολόγηση της Ελληνικής οικονομίας διατήρησε μια δυναμική ανάπτυξης και αισιοδοξία σε βασικούς επιχειρηματικούς τομείς.
Η πιθανότητα προκήρυξης πρόωρων εκλογών εντός του 2018 θεωρείται αρκετά σημαντική για μερικούς αναλυτές.
Μια τέτοια εξέλιξη ίσως επηρεάσει την προκήρυξη και την πορεία αξιολόγησης κυρίως έργων του δημοσίου και μεγάλων προγραμμάτων ιδιωτικοποίησης», αναφέρει η εταιρεία.
Ο όμιλος εμφάνισε πωλήσεις 59,6 εκατ. ευρώ από 48,1 εκατ. ευρώ ενισχυμένες κατά 24% και καθαρά κέρδη 1,1 εκατ. ευρώ από 900 χιλ. ευρώ ενισχυμένα κατά 24% επίσης.
Για το 2018 αναμένονται σημαντικά έργα από μεγάλους οργανισμούς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα όπου η εταιρία προετοιμάζεται και θα διεκδικήσει με σημαντικές πιθανότητες επιτυχίας, αναφέρεται στις λογιστικές καταστάσεις.
Ο όμιλος στοχεύει να ενισχύσει τη σταθερά κερδοφόρα πορεία του με την προσήλωση στον εμπορικό στόχο εσόδων κυρίως από τον ιδιωτικό τομέα και τη διατήρηση της υγιούς οικονομικής πορείας.
Η Entersoft αναφέρει πως η υπογραφή πλήθους νέων συμβάσεων εντός του 2017 έχει δημιουργήσει ένα πολύ θετικό ανεκτέλεστο έργων και για το 2018.
«Αν δεν αντιμετωπίσουμε κάποιο έκτακτο γεγονός, προβλέπουμε με σχετική ασφάλεια ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης για το 2017 θα διατηρηθούν ή και θα ενταθούν.
Την άποψή μας αυτή ενισχύουν τόσο οι αυξανόμενες επενδύσεις των επιχειρήσεων σε ψηφιακά συστήματα όσο και η έναρξη υλοποίησης έργων του ΕΣΠΑ προς τα τέλη του πρώτου 6μήνου του 2018 που θα τονώσει τη ζήτηση για λογισμικά και υπηρεσίες του Ομίλου».
Ο όμιλος εμφάνισε πωλήσεις 11,79 εκατ. ευρώ από 10,6 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 1,03 εκατ. ευρώ από 904 χιλ. ευρώ.
Η διοίκηση της Profile ενημέρωσε πως οι ενοποιημένες πωλήσεις ανήλθαν στα 11,5 εκατ. ευρώ από 9,3 εκατ. ευρώ καταγράφοντας αύξηση 24%, με τις πωλήσεις στο εξωτερικό να αυξάνονται 63%.
Η διοίκηση παραμένει αισιόδοξη για την τρέχουσα χρήση ενώ η σημαντική ρευστότητα που διαθέτει μπορεί να προωθηθεί σε νέα εξαγορά.
Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα αγόρασε την γαλλική εταιρεία Login.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης