Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ο πλειστηριασμός των 50 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ που έμεινε πάλι στη μέση

tags :
Ο πλειστηριασμός των 50 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ που έμεινε πάλι στη μέση
Απίστευτα σκηνικά με τον πλειστηριασμό του Λακιτίρα
Επεισοδιακή ήταν χθες η διαδικασία πλειστηριασμού της εταιρίας που ελέγχει το ξενοδοχείο Λακιτίρα στην Κω καθώς ενώ είχαν υποβληθεί 7 προσφορές ο συμβολαιογράφος ενημερώθηκε ότι θα πρέπει να σταματήσει η διαδικασία καθώς είχε υποβληθεί αίτημα ανακοπής το οποίο θα εκδικαστεί σήμερα το πρωί.
Πρόκειται για μια ακόμα προσπάθεια να αναβληθεί η διαδικασία καθώς οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου (οικογένεια Ανδριόπουλου)με συνεχείς δικαστικές ενέργειες προσπαθούν να αποφύγουν να επέλθει το … μοιραίο της μεταβίβασης του ξενοδοχείου. Κι όλα αυτά ενώ η εταιρία βρίσκεται επί μακρόν σε ειδική διαχείριση η οποία έχει περιορισμούς χρόνου οι οποίοι αν ξεπεραστούν η πτώχευση είναι αναπόφευκτη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εφ όσον το δικαστήριο δεν κάνει σήμερα δεκτό το αίτημα ανακοπής τότε θα ανοίξουν οι κλειστές προσφορές που έχουν υποβληθεί και η διαδικασία πλειστηριασμού θα συνεχιστεί κανονικά. Λόγω του ισχυρού ενδιαφέροντος που έχει εκδηλωθεί υπολογίζεται ότι το τίμημα μπορεί να ανέβει και πάνω από τα 50 εκ ευρώ. Μεταξύ των ενδιαφερόμενων είναι ο Γερμανικός tour operator Der Touristik, οι ιδιοκτήτες των H Hotels και των ATRIUM Hotels, η Altantica στην οποία μετέχει TUI και η Thomas Cook
Επισημαίνεται ότι ειδικός εκκαθαριστής έχει οριστεί η Deloitte Ανώνυμη Εταιρεία Ορκωτών Λογιστών, η οποία είχε προκηρύξει ανεξάρτητο Δημόσιο Πλειοδοτικό Διαγωνισμό, με σκοπό την πώληση του συνόλου του Ενεργητικού της ΛΑΚΙΤΙΡΑ, ο οποίος επρόκειτο αρχικά να γίνει στις 15.01.2018 με προσωρινές διαταγές έφτασε να ξεκινήσει αλλά μην ολοκληρωθεί χθες.
Οι μέτοχοι της εταιρείας Νικ. Ανδριόπουλος, Ιωάννης Ανδριόπουλος και Μαρία Ανδριοπούλου, έχουν ήδη προσφύγει κατά της απόφασης με την οποία η εταιρία τέθηκε σε εκκαθάριση με τη δικάσιμο να έχει οριστεί για τα τέλη Απιρλίου. Στην προσφυγή οι μέτοχοι  ισχυρίζονται πως έχουν συμφωνήσει να συμμετέχει με 42 εκ ευρώ ξένος tour operator  σε αύξηση κεφαλαίου η οποία θα γίνει αν ακυρωθεί ο πλειστηριασμός.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης