Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Έρχεται νέα μεγάλη «βουτιά» στα χρηματιστήρια

tags :
Phoenix Capital: Έρχεται νέα μεγάλη «βουτιά» στα χρηματιστήρια
Phoenix Capital: Έρχεται νέα μεγάλη «βουτιά» στα χρηματιστήρια
Όλα τα αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι γεμάτα με ισχυρισμούς ότι η παραίτηση του Gary Cohn ως Chief Economic Advisor του D. Trump ήταν η είδηση προκάλεσε αναταράξεις στην αγορά.
Ενώ είναι αλήθεια ότι η κατάρρευση της αγοράς η οποία επανέρχεται και πάλι στο προσκήνιο δεν έχει καμία σχέση με τον Gary Cohn, αναφέρει σε ανάλυσή της η εταιρία παροχής συμβουλευτικών επενδύσεων Phoenix Capital.
Πώς μπορεί να το κατακάβει κάποιος;
Επειδή ο Gary Cohn έγραψε για πρώτη φορά την επιστολή παραίτησής του τον Αύγουστο του 2017 και οι μετοχές πραγματοποίησαν ένα από τα μεγαλύτερα ράλι τους στην ιστορία.



Οι μετοχές δεν πιέζονται λόγω της παραίτησης του Gary Cohn, αλλά επειδή το ζήτημα που προκάλεσε την κατάρρευση της αγοράς στις αρχές Φεβρουαρίου (αύξηση των επιτοκίων) συνεχίζεται!
Το ράλι της αγοράς μετά την Κρίση του 2008 προκλήθηκε από την Fed δημιουργώντας μια φούσκα στα αμερικανικά κρατικά ομόλογα, τα οποία ονομάζονται επίσης Treasuries.
Επειδή το σημερινό χρηματοπιστωτικό μας σύστημα βασίζεται στο χρέος, τα ομόλογα αυτά αντιπροσωπεύουν το θεμέλιο του συνόλου του χρηματοπιστωτικού συστήματος, με τις αποδόσεις τους να αντιπροσωπεύουν το «ποσοστό άνευ κινδύνου» απόδοσης έναντι του οποίου τιμολογούνται ΚΑΘΕ τάξη περιουσιακών στοιχείων στον πλανήτη.
Ως αποτέλεσμα αυτού, όταν οι αποδόσεις των ομολόγων αρχίζουν να αυξάνονται, κάθε κατηγορία περιουσιακού στοιχείου (συμπεριλαμβανομένων των μετοχών) προσαρμόζεται αναλόγως.
Αυτό ήταν αυτό που πυροδότησε το πρώτο σκέλος της κατάρρευσης της αγοράς.



Οι αποδόσεις ομολόγων αυξηθήκαν και έχουν ήδη επιστρέψει ξανά.



Αυτό σημαίνει... ότι μετοχές σύντομα θα επανεξετάσουν τα χαμηλά επίπεδα του Φεβρουαρίου.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης