Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Οι τιμές φτιάχνουν τις ειδήσεις και την επενδυτική ψυχολογία...

tags :
Οι τιμές φτιάχνουν τις ειδήσεις και την επενδυτική ψυχολογία...
Π.Στεριώτης (Nuntius Sec.): Υποστηρικτική της Εγχώριας Κεφαλαιαγοράς η εικόνα του δεκαετούς Κρατικού
Οι τιμές φτιάχνουν τις ειδήσεις και την επενδυτική ψυχολογία...

Τα σύννεφα που δημιουργούν στις Διεθνείς Αγορές οι πολιτικές Τραμπ, δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστο ούτε το Ελληνικό Χρηματιστήριο.

Εκτιμούμε ότι γενικά οι τιμές φτιάχνουν τις ειδήσεις και την επενδυτική ψυχολογία και όχι το αντίστροφο. Σε αυτά τα πλαίσια, η εν εξελίξει διορθωτική κίνηση των μεγάλων ξένων δεικτών, σε σχέση με τα πολυετή υψηλά τους, ερμηνεύεται από πολλούς αναλυτές ως αποτέλεσμα, άλλοτε της πρόθεσης της Fed να αυξήσει τα παρεμβατικά της επιτόκια έως και 4 φορές φέτος, άλλοτε ως συνέπεια έλλειψης εμπιστοσύνης στον Πλανητάρχη και άλλοτε ως "απόνερο" της έναρξης "bear market" στα Αμερικάνικα Κρατικά ομόλογα.

Εν πάσει περιπτώσει, οι σχεδόν "non-stop" ανοδικές κινήσεις, οι οποίες "κακοέμαθαν" πολλούς δείκτες, όπως ο τεχνολογικός Nasdaq, φαίνεται να ανήκουν στο παρελθόν, με την αποκομιδή κέρδους στις "long" θέσεις να προϋποθέτει, πλέον, αυξημένα συναλλακτικά αντανακλαστικά και ένστικτα, καθώς και νηφάλια χρήση τεχνικών "stop-loss" και "position sizing".

Για τη νεότερη γενιά Επενδυτών, που δεν συμμετείχε στις Αγορές την εποχή της Παγκόσμιας Χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008, οι τρέχουσες συνεδριάσεις εντός και εκτός των τειχών προσφέρουν χρήσιμα χρηματιστηριακά μαθήματα.



Στα δικά μας, ο Γενικός Δείκτης, κινούμενος πέριξ των 800 μονάδων, έχει απολέσει την μέχρι πρότινος άκρως εντυπωσιακή θετική απόδοση του 2018, που τον κατέτασσε πολύ ψηλά σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο, με το high-beta τμήμα της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, δηλαδή τις Τράπεζες, να λειτουργεί ως "βαρίδι", που επισκιάζει αρκετή από την προσπάθεια άλλων αξιόλογων εισηγμένων να βγουν στο προσκήνιο.

Από διαγραμματική άποψη, η πειστική, καθοδική, διάσπαση των 810 μονάδων του Γενικού Δείκτη επιβεβαίωσε την επιδείνωση του χρηματιστηριακού κλίματος στη Λεωφόρο Αθηνών, κάνοντας τις 900 μονάδες, στον προθάλαμο των οποίων βρισκόταν ο ΓΔ πριν μόλις ένα μήνα, να μοιάζουν αρκετά μακρινή ανάμνηση, που ίσως "εγκλώβισε" αρκετούς από τους "late comers".

Κρίσιμο σταυροδρόμι οι 798 μονάδες (50% μέτρησης Fibonacci), με την αμέσως επόμενη αξιόλογη στήριξη να εντοπίζεται στις 775 μονάδες. Πιθανό rebound του Δείκτη θα μπορούσε να τεστάρει την περιοχή 811 - 821 μονάδων, με την επόμενη αντίσταση να είναι στις 850.

Υποστηρικτική της Εγχώριας Κεφαλαιαγοράς η εικόνα του δεκαετούς Κρατικού, που μπορεί, μεν, να έχει υπερβεί το 4% απόδοσης στη λήξη, αλλά θυμίζει και πάλι, μετά από μία βασανιστική δεκαετία, ομόλογο Χώρας της Ευρωζώνης...

http://www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης