Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές στις τιμές του πετρελαίου - Στο +0,05% και τα 64,37 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Οριακές μεταβολές στις τιμές του πετρελαίου - Στο +0,05% και τα 64,37 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,03% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 61,17 δολ. ανά βαρέλι
Σταθεροποιείται η τιμή του πετρελαίου σήμερα Πέμπτη (8/3), μετά την πτώση που κατέγραψε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, εν μέσω της υψηλότερης παραγωγής στις ΗΠΑ και της αύξησης των αποθεμάτων αμερικανικού αργού.
Ειδικότερα, περί τις 9:23 π.μ. το Brent ενισχύεται κατά +0,05% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 64,37 δολ. ανά βαρέλι, ενώ χθες (7/3) είχε σημειώσει πτώση άνω του -2%.
Παράλληλα, το αμερικανικό αργό καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,03% στα 61,17 δολ. ανά βαρέλι, αφού πρώτα είχε απωλέσει άνω του -2% της τιμής του κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.
Σύμφωνα με την αμερικανική Διεύθυνση Πληροφοριών Ενέργειας, τα αποθέματα αργού στη χώρα αυξήθηκαν κατά 2,4 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 2 Μαρτίου 2018, στα 425,91 εκατ. βαρέλια συνολικά.
Καθοριστικό ρόλο για τις πιέσεις στο πετρέλαιο διαδραματίζει επίσης και η αυξημένη παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ, η οποία κατά την προηγούμενη εβδομάδα άγγιξε νέα επίπεδα ρεκόρ, στα 10,37 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Μάλιστα, όπως τονίζουν οι αναλυτές, οι ΗΠΑ αναμένεται εντός του έτους να ξεπεράσουν τη Ρωσία, η οποία αποτελεί τον κορυφαίο παραγωγό παγκοσμίως, με την παραγωγή της Μόσχας να ανέρχεται κοντά στα 11 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης