Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Διευρύνθηκε στα 33,74 δισ. δολ. το εμπορικό πλεόνασμα για τον Φεβρουάριο 2018

Κίνα: Διευρύνθηκε στα 33,74 δισ. δολ. το εμπορικό πλεόνασμα για τον Φεβρουάριο 2018
Το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας με τις ΗΠΑ περιορίστηκε στα 20,96 δισ. δολ. έναντι 21,9 δισ. δολ. τον Ιανουάριο 2018
Απροσδόκητη άνοδο κατέγραψαν οι εξαγωγές της Κίνας για τον Φεβρουάριο του 2018, γεγονός που διεύρυνε περαιτέρω το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας, σε μία χρονική στιγμή όπου η κυβέρνηση Trump εστιάζεται σε μεγάλο βαθμό στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.
Συγκεκριμένα, οι εξαγωγές της Κίνας «εκτοξεύθηκαν» κατά +44,5% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2017, με τα αποτελέσματα να ξεπερνούν σε μεγάλο βαθμό τις προσδοκίες των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν οι εξαγωγές να αυξηθούν μόλις κατά +8,5%.
Παράλληλα, οι εισαγωγές κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +6,3%, όντας μικρότερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων της Wall Street Journal.
Ως εκ τούτου, το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας διευρύνθηκε στα 33,74 δισ. δολ. έναντι 20,34 δισ. δολ. τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν ότι οι εξαγωγές θα ξεπερνούσαν τις εισαγωγές κατά 5,4 δισ. δολ.
Σε ότι αφορά το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας με τις ΗΠΑ, αυτό περιορίστηκε στα 20,96 δισ. δολ. τον Φεβρουάριο του 2018, έναντι 21,9 δισ. δολ. τον προηγούμενο μήνα, με τις κινεζικές εξαγωγές προς τις ΗΠΑ να αντιπροσωπεύουν το 18,5% των συνολικών εξαγωγών.
Ενώ η παραγωγή χάλυβα στην Κίνα αντιρποσωπεύει το 50% της παγκόσμιας παραγωγής, το μεγαλύτερο ποσοστό αυτού δεν απομακρύνεται από τη χώρα, και ως εκ τούτου ο αντίκτυπος των προτεινόμενων δασμών των ΗΠΑ στην Κίνα αναμένεται να είναι περιορισμένος.
Ωστόσο, οι ΗΠΑ εξακολουθούν να αποτελούν τη μεγαλύτερη αγορά των κινεζικών εξαγωγών, με τους αξιωματούχους του Πεκίνου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις δηλώσεις τους απέναντι στα σχέδια του Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης