Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Amerra επικράτησε στον διαγωνισμό για Σελόντα – Νηρέα

Η Amerra επικράτησε στον διαγωνισμό για Σελόντα – Νηρέα
Να σημειωθεί ότι το fund Amerra Capital Management έχει ήδη ισχυρή παρουσία στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών της χώρας μας έχοντας εξαγοράσει την Ανδρομέδα
Στο αμερικανικό fund Amerra Capital Management φαίνεται να «κατοχυρώνονται» οι Νηρέας και Σελόντα.
Σύμφωνα με πληροφορίες το Amerra επικράτησε του Diorasis, καθώς έδωσε την καλύτερη προσφορά, μετά από μια σειρά διαπραγματεύσεων με τις πιστώτριες τράπεζες.
Να σημειωθεί ότι το fund Amerra Capital Management έχει ήδη ισχυρή παρουσία στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών της χώρας μας έχοντας εξαγοράσει την Ανδρομέδα.
Η Ανδρομέδα κατόρθωσε να σημειώσει ρεκόρ οικονομικών επιδόσεων το 2016, ενώ το 2017 έκλεισε με τζίρο 110 εκατ. ευρώ και ΕΒΙΤDA 16 εκατ. ευρώ.
Η Ανδρομέδα, εξάγει το 85% της παραγωγής της, έχοντας ήδη παρουσία σε 20 χώρες, και τα προϊόντα της προτιμούν 180 εκατομμύρια καταναλωτές.
Η Ανδρομέδα απασχολεί συνολικά 640 άτομα, εκ των οποίων 270 στην Ισπανία και 370 στην Ελλάδα.
Ο Όμιλος Ανδρομέδα διαθέτει καθετοποιημένη παραγωγή: γόνου, εκτροφής, συσκευασίας, μεταποίησης και διανομής ψαριών.
Τα βασικά είδη του Ομίλου Ανδρομέδα είναι η τσιπούρα, το λαβράκι, ο κρανιός, το μυτάκι και το φαγκρί.
Με πρωτοποριακή τεχνογνωσία στη γενετική επιλογή και την παραγωγή γόνου και ψαριού. Με παραγωγή γόνου 100 εκ. ιχθυδίων και φρέσκου ψαριού, που ξεπερνάει τους 15.000 τόνους.
Παράλληλα, το 2017 ξεκίνησε νέο τριετές επενδυτικό σχέδιο ύψους 40 εκατ. ευρώ. που περιλαμβάνει τη βελτίωση και ανάπτυξη των μονάδων εκτροφής, την επέκταση και αναβάθμιση των μονάδων συσκευασίας και τυποποίησης και φυσικά την ανάπτυξη νέων προϊόντων.
Οι επίσημες ανακοινώσεις για το αποτέλεσμα του διαγωνισμού αναμένονται μέσα στις επόμενες ώρες. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης