Τελευταία Νέα
Οικονομία

Βασικό θέμα στο Eurogroup της 12ης Μαρτίου 2018 το ελληνικό πρόγραμμα

Βασικό θέμα στο Eurogroup της 12ης Μαρτίου 2018 το ελληνικό πρόγραμμα
Έγκριση για την εκταμίευση μέρος της δόσης των 5,7 δισ. ευρώ αναμένεται στο Eurogroup της 12ης Μαρτίου
Άλλο ένα Eurogroup στο οποίο η Ελλάδα αποτελεί το βασικό θέμα της συνεδρίασης είναι αυτό της 12ης Μαρτίου, σύμφωνα με την επίσημη ατζέντα που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Πέραν του ελληνικού ζητήματος θα υπάρξει η καθιερωμένη προετοιμασία για τη Σύνοδο της Ευρωζώνης η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο (στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής στις 22 και 23 Μαρτίου 2018) αλλά και συζητήσεις για τις εξελίξεις αναφορικά με τον πληθωρισμό και τις ισοτιμίες σε παγκόσμιο επίπεδο.
Πιο αναλυτικά και βάσει της ατζέντας που έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα, τα θέματα που θα απασχολήσουν το Eurogroup είναι τα ακόλουθα:

Ελλάδα

Το Eurogroup θα ενημερωθεί για το ότι η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει τις δύο εναπομείναντα προαπαιτούμενα βάσει της τρίτης αξιολόγησης του προγράμματος προσαρμογής.
Η παραπάνω ολοκλήρωση αποτελούσε την τελευταία απαίτηση προκειμένου να γίνει εκταμίευση της τέταρτης δόσης του προγράμματος.
Παράλληλα οι Θεσμοί θα ενημερώσουν τους υπουργούς Οικονομικών για τα πρώτα αποτελέσματα από την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την τέταρτη αξιολόγηση στα τέλη Φεβρουαρίου 2018.

Προετοιμασία της Συνόδου της Ευρωζώνης

Το Eurogroup θα συνεχίσει τις συζητήσεις για την ενίσχυση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, στα πλαίσια της προετοιμασίας για τη Σύνοδο της Ευρωζώνης που θα γίνει αργότερα τον Μάρτιο.

Προετοιμασία για διεθνείς συναντήσεις: Πληθωρισμός και εξελίξεις στις συναλλαγματικές ισοτιμίες

Το Eurogroup θα συζητήσει για τον πληθωρισμό και τις εξελίξεις στις συναλλαγματικές ισοτιμίες εντός της Ευρωζώνης πριν από την επερχόμενη Σύνοδο του ΔΝΤ η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης