Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tusk: Η στάση της Βρετανίας για τα σύνορα απειλεί να καθυστερήσει τις συζητήσεις για το Brexit

Tusk: Η στάση της Βρετανίας για τα σύνορα απειλεί να καθυστερήσει τις συζητήσεις για το Brexit
Οι διαπραγματεύσεις για το Brexit κινδυνεύουν να καθυστερήσουν, εάν η Βρετανία δεν παρουσιάσει μια ρεαλιστική λύση για το μέλλον των συνόρων της Ιρλανδίας, προειδοποίησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Οι διαπραγματεύσεις για το Brexit κινδυνεύουν να καθυστερήσουν, εάν η Βρετανία δεν παρουσιάσει μια ρεαλιστική λύση για το μέλλον των συνόρων της Ιρλανδίας, αφού το Λονδίνο απέρριψε μια πρόταση της ΕΕ την περασμένη εβδομάδα, προειδοποίησε σήμερα (8/3/2018) ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk.
«Ενώ πρέπει να σεβαστούμε αυτή τη θέση, αναμένουμε επίσης από το Ηνωμένο Βασίλειο να παράσχει μια συγκεκριμένη και ρεαλιστική λύση για να αποφευχθεί ένα “σκληρό σύνορο”.
Όσο το Ηνωμένο Βασίλειο δεν παρουσιάζει μια τέτοια λύση, είναι πολύ δύσκολο να φανταστούμε μια ουσιαστική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για το Brexit», δήλωσε ο Tusk σε συνέντευξη Τύπου στο Δουβλίνο.
«Αν στο Λονδίνο κάποιος υποθέσει ότι οι διαπραγματεύσεις για το Brexit θα ασχοληθούν πρώτα με άλλα ζητήματα, προτού προχωρήσουμε στο ιρλανδικό ζήτημα, η απάντησή μου θα ήταν: πρώτα η Ιρλανδία.
Αναφορικά με τις χθεσινές παρατηρήσεις του βρετανού υπουργού Οικονομικών, Philip Hammond, ο οποίος δήλωσε ότι το καθεστώς ισοδυναμίας της ΕΕ για τις υπηρεσίες, που ισχύει για τρίτες χώρες, θα ήταν εντελώς ανεπαρκές σε οποιαδήποτε μελλοντική εμπορική συμφωνία, ο Tusk πρόσθεσε ότι η ΕΕ δεν μπορεί να προσφέρει το ίδιο στο εμπόριο υπηρεσιών, όπως θα μπορούσε στα αγαθά.
Ο Tusk πρόσθεσε ότι «η ζωή θα είναι διαφορετική μετά το Brexit και για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες».
«Σεβόμαστε πλήρως την αρμοδιότητα του βρετανού υπουργού Οικονομικών να προσδιορίζει τα συμφέροντα του Ηνωμένου Βασιλείου.
Θα ήθελα να ζητήσω να μας επιτρέψετε να καθορίσουμε τι είναι προς το συμφέρον της ΕΕ», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης