Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Οικονομικά οφέλη για Κίνα και Ινδία από τη συνεχόμενη αύξηση των επενδύσεων σε ΑΠΕ

tags :
Moody's: Οικονομικά οφέλη για Κίνα και Ινδία από τη συνεχόμενη αύξηση των επενδύσεων σε ΑΠΕ
Η ραγδαία αύξηση των επενδύσεων σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, αναμένεται να ωφελήσει μακροπρόθεσμα την Κίνα και την Ινδία 
Η συνεχόμενη αύξηση που παρατηρείται στις επενδύσεις επενδύσεων σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) για την Κίνα (Α1, σταθερό outlook) και την Ινδία (Baa2, σταθερό outlook), αναμένεται να ωφελήσει μακροπρόθεσμα τις οικονομίες τους και, επακόλουθα, την πιστοληπτική τους ικανότητα, αναφέρει σε έκθεσή της η Moody's.
Ο αμερικανικός οίκος επισημαίνει πως οι παραπάνω ασιατικές χώρες -μεταξύ των μεγαλύτερων παραγωγών διοξειδίου του άνθρακα- έχουν αναδειχθεί σε δύο από τους μεγαλύτερους επενδυτές σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, έχοντας θέσει φιλόδοξους στόχους για τη μείωση των εκπομπών ρύπων -στο πλαίσιο και της Συμφωνίας του Παρισιού (υπεγράφη τον Δεκέμβριο 2015) για την κλιματική αλλαγή.
Κίνα και Ινδία αναμένεται να αυξήσουν την ανανεώσιμη ενεργειακή τους ικανότητα σε 34% και 40% -αντίστοιχα- επί της συνολικής εγκατεστημένης δυναμικότητας έως το 2020 και 2030, αντίστοιχα.
Και για τις δύο οικονομίες, η μεγαλύτερη εξάρτηση από την ανανεώσιμη ενέργεια, που συνεπάγεται μικρότερη εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, θα αντισταθμίσει τους πιθανούς περιορισμούς στην προσφορά ενέργειας.
Λόγω του πεπερασμένου χαρακτήρα τους, τα ορυκτά καύσιμα ως πηγή ενέργειας, ενδέχεται να περιορίζουν την ανάπτυξη για τις αναδυόμενες αγορές με ταχέως αναπτυσσόμενες ενεργειακές ανάγκες.
Επιπλέον, το άμεσο δημοσιονομικό κόστος της μετάβασης στις ΑΠΕ, που περιλαμβάνει οικονομική στήριξη μέσω φορολογικών ελαφρύνσεων και επιδοτήσεων, είναι περιορισμένες, υπογραμμίζει ο οίκος.
Ειδικά για την Κίνα, σύμφωνα με έκθεση του οίκου το περασμένο έτος, αναμένεται η εγκατεστημένη ισχύς της από βασικές ΑΠΕ (ήλιος, νερό και άνεμος) να φθάσει τουλάχιστον τα 660GW το 2020, ενώ το ποσοστό των μη ορυκτών καυσίμων θα φθάσει το 38% της εθνικής εγκατεστημένης δυναμικότητας το 2017 και περαιτέρω περίπου 40% (βάσει της εκτίμησης της Moody's) το 2020.
Στο τέλος του 2016, η ανανεώσιμη ενέργεια αντιπροσώπευε περίπου το 35% της συνολικής ηλεκτρικής ενέργειας για την Κίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης