Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Η επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ θα μπορούσε να δημιουργήσει «κακό προηγούμενο»

Γερμανία: Η επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ θα μπορούσε να δημιουργήσει «κακό προηγούμενο»
Φόβους ότι και άλλες χώρες θα μπορούσαν να επικαλούνται την εθνική ασφάλεια ως λόγο για την εισαγωγή εμπορικών περιορισμών, εξέφρασε η γερμανίδα υπουργός Οικονομίας σε επιστολή της προς τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ
Φόβους ότι άλλες χώρες θα μπορούσαν να ακολουθήσουν τις ΗΠΑ, επικαλούμενες την εθνική ασφάλεια ως λόγο για την εισαγωγή εμπορικών περιορισμών, εξέφρασε η γερμανίδα υπουργός Οικονομίας, Brigitte Zypries, σε επιστολή της προς τον αμερικανό ομόλογό της.
Στην επιστολή, που έδωσε στη δημοσιότητα η γερμανική εφημερίδα «RND», η Zypries δήλωσε στον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ, Wilbur Ross, ότι έχει «σοβαρές ανησυχίες» σχετικά με τη μονομερή προσέγγιση των ΗΠΑ στην εμπορική πολιτική, μετά την ανακοίνωση του προέδρου Donald Trump για επικείμενους δασμούς στον χάλυβα και στο αλουμίνιο.
«Το επιχείρημα της “εθνικής ασφάλειας” θα μπορούσε να δημιουργήσει προηγούμενο», αναφέρεται στην επιστολή.
«Ο φόβος είναι ότι μια σειρά άλλων χωρών θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το επιχείρημα της εθνικής ασφάλειας για να κλείσουν τις αγορές τους.
Αυτό θα ενείχε τον κίνδυνο υπονόμευσης των παγκόσμιων εμπορικών κανόνων, που έχουν συζητηθεί επί δεκαετίες», προσθέτει η Zypries.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης