Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Δεν υπάρχει πιθανότητα ύφεσης στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τους δείκτες της Credit Suisse

tags :
Δεν υπάρχει πιθανότητα ύφεσης στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τους δείκτες της Credit Suisse
Δεν διαπιστώνει κίνδυνο οικονομικής ύφεσης στις ΗΠΑ η Credit Suisse
Προς το παρόν δεν εντοπίζεται κίνδυνος για επικείμενη ύφεση στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τους επτά βασικούς οικονομικούς δείκτες που χρησιμοποιεί η Credit Suisse, με βάση την εμπορεία από προηγούμενες κρίσης της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.
Ειδικότερα, όπως φαίνεται και παρακάτω, στις έξι περιόδους ύφεσης που καταγράφηκαν από το 1973, παρατηρήθηκε προηγουμένως σημαντική πτώση της δραστηριότητας στην αγορά ακινήτων, τη μεταποίηση, σε συνδυασμό με υποχώρηση του πληθωρισμού, μείωση του ρυθμού δημιουργίας θέσεων εργασίας, πτώση στις αποδόσεις των κρατικών χρεογράφων, πτώση στα εταιρικά κέρδη και αύξηση των αθετήσεων πληρωμών σε δάνεια.
Σε ό,τι αφορά τα ομόλογα, να σχολιαστεί ότι ορισμένοι οικονομολόγοι υποστηρίζουν ότι η συνεχόμενη αύξηση που παρατηρείται στην απόδοση, αναμένεται να προκαλέσει κατάρρευση των χρηματιστηριακών αγορών.



Στα προαναφερθέντα οικονομικά μεγέθη, η ελβετική τράπεζα διαπιστώνει επί του παρόντος δυναμική συνεχόμενης βελτίωσης, με εξαίρεση τον πληθωρισμό, όπου η τάση είναι πιο «επίπεδη».






Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αντίστοιχη έκθεση της Bank of America Merrill Lynch, η τράπεζα διαπίστωνε ότι 13 από τους 18 δείκτες που προμηνύουν οικονομική ύφεση και «bear» αγορά, έχουν ήδη «ενεργοποιηθεί».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης