Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η DGComp θα εγκρίνει δημόσια προσφορά IPO τουλάχιστον για το 51% της Εθνικής Ασφαλιστικής στο χρηματιστήριο

Η DGComp θα εγκρίνει δημόσια προσφορά IPO τουλάχιστον για το 51% της Εθνικής Ασφαλιστικής στο χρηματιστήριο
Η λύση της IPO για την Εθνική Ασφαλιστική με ποσοστό διάθεσης τουλάχιστον 51% θα εγκριθεί από την DGCom γιατί εναρμονίζεται με τον βασικό σχεδιασμό που είναι η Εθνική να αποδεσμευθεί από τις μη τραπεζικές θυγατρικές.
Η DGCom η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού θα εγκρίνει δημόσια προσφορά τουλάχιστον του 51% για την διάθεση στο επενδυτικό κοινό μέσω του χρηματιστηρίου μετοχών της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Με βάση καλά ενημερωμένες πηγές η αρχική πρόταση για IPO δηλαδή δημόσια προσφορά 30% έχει απορριφθεί καθώς η DGCom έχει ξεκαθαρίσει ότι η Εθνική τράπεζα υποχρεωτικά πρέπει να είναι μέτοχος μειοψηφίας στην Ασφαλιστική.
Η εξέλιξη αυτή δίνει μια καλή εναλλακτική λύση για την Εθνική τράπεζα διατηρώντας μειοψηφικό ποσοστό στην Ασφαλιστική η οποία είναι μια υγιής εταιρία με συνεχώς βελτιούμενα οικονομικά στοιχεία.
Το νέο σχέδιο για την Εθνική Ασφαλιστική είναι IPO τουλάχιστον για το 51% ή και 60% μέσω δημόσιας προσφοράς.
Η Εθνική τράπεζα θα ξεκινήσει δημόσιες εγγραφές ώστε να διαθέσει τουλάχιστον το 51% της Εθνικής Ασφαλιστικής μέσω του χρηματιστηρίου στο επενδυτικό κοινό.
Όμως μέσω αυτής της διαδικασίας θα αναζητηθεί και ένας στρατηγικός επενδυτής που θα αποκτήσει ένα ποσοστό μειοψηφίας ή και πλειοψηφίας ώστε να αναλάβει και το management.
Η λύση του IPO δηλαδή της εισαγωγής στο χρηματιστήριο μπορεί να θεωρηθεί η βέλτιστη λύση για τους εξής λόγους
1)Η λύση της IPO για την Εθνική Ασφαλιστική με ποσοστό διάθεσης τουλάχιστον 51% θα εγκριθεί από την DGCom γιατί εναρμονίζεται με τον βασικό σχεδιασμό που είναι η Εθνική να αποδεσμευθεί από τις μη τραπεζικές θυγατρικές.
2)Μια εισαγωγή στο χρηματιστήριο μεγάλης εταιρίας όπως η Εθνική Ασφαλιστική θα δώσει θετικό πρόσημο στην χρηματιστηριακή αγορά

Τα αγκάθια…πριν το IPO

Πριν η Εθνική ξεκινήσει να επεξεργάζεται το σχέδιο για IPO στην Εθνική Ασφαλιστική θα πρέπει να κλείσει τυπικά και νομικά και η πρόταση της EXIN – Calamos για την Εθνική Ασφαλιστική.
Το βασικό ζήτημα είναι τι θα συμβεί με την εγγυητική επιστολή καθώς εάν καταπέσει θα πρέπει να αποτελεί έσοδο της Εθνικής τράπεζας.
Λογικά η εγγυητική επιστολή πρέπει να δοθεί στην Εθνική καθώς επί 8 μήνες δεσμεύθηκε η τράπεζα για ένα deal που δεν υλοποιήθηκε στο τέλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης