Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακάμπτει το πετρέλαιο μετά την πτώση των προηγούμενων ημερών - Στο +0,35% και τα 63,83 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ανακάμπτει το πετρέλαιο μετά την πτώση των προηγούμενων ημερών - Στο +0,35% και τα 63,83 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,23% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 60,26 δολ. ανά βαρέλι
Ανοδικά κινείται σήμερα Παρασκευή (9/3) το πετρέλαιο, δεχόμενο ώθηση από την είδηση ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Kim Jong Un, αναμένεται να συναντηθεί με τον αμερικανό πρόεδρο Donald Trump.
Ειδικότερα, περί τις 9:20 π.μ. το Brent ενισχύεται κατά +0,35% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 63,83 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,23% στα 60,26 δολ. ανά βαρέλι.
Παρά την άνοδο που κατέγραψαν το Brent και το αργό, αμφότερα βρίσκονται καθ' οδόν ώστε να καταγράψουν εβδομαδιαία πτώση της τάξεως του -1% και -1,7% αντίστοιχα.
Οι επικεφαλής των δύο χωρών είναι πιθανό να συναντηθούν τον ερχόμενο Μάιο, με τον Kim Jong Un να έχει δεσμευτεί να μην πραγματοποιήσει άλλη πυρηνική ή πυραυλική δοκιμή μέχρι τότε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λευκός Οίκος αναμένεται να δεχθεί την πρόσκληση, με την ακριβή ημερομηνία και το μέρος να μην έχουν καθοριστεί ακόμα.
Τα παραπάνω νέα προκάλεσαν την άνοδο τόσο των ασιατικών αγορών όσο και του πετρελαίου, με την αυξημένη παραγωγή των ΗΠΑ ωστόσο να εξακολουθεί να προκαλεί προβληματισμό.
Σημειώνεται ότι η αμερικανική παραγωγή αυξήθηκε κατά +23% σε σχέση με τα μέσα του 2016, στα 10,37 εκατ. βαρέλια ημερησίως, με τη Ρωσία πλέον να αποτελεί τη μόνη χώρα που την ξεπερνάει σε παραγωγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης