Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το bitcoin κάτω από τα 9.000 δολ. με πτώση 8,62% - Οι 3 λόγοι για φόβο και πανικό

tags :
Το bitcoin κάτω από τα 9.000 δολ. με πτώση 8,62% - Οι 3 λόγοι για φόβο και πανικό
To bitcoin βρίσκεται στα 8,514.83 δολ. καταγράφοντας απώλειες της τάξης του 8,62%
Σημαντικές απώλειες καταγράφει σήμερα (9/3/2018) το bitcoin, που στις 11:50 βρισκόταν στα 8,514.83 δολ. με απώλειες 8,62%.
Σύμφωνα με τους αναλυτές η υποχώρηση έχει προκληθεί από μια σειρά αρνητικών ειδήσεων για τον τομέα αυτή την εβδομάδα που έχουν έχει επιδεινώσει επενδυτικό κλίμα.
«Η άποψη μας γι' αυτό είναι ότι οι νέες επενδυτές δεν έχουν αρκετό χρόνο να αναλύσουν τι συμβαίνει» επισημαίνουν αναλυτές από τη London Block Exchange.
«Η πληθώρα ψευδών ή παραπλανητικών πληροφοριών κατά τις τελευταίες μέρες, έκαναν το αφήγημα της ρύθμισης πολύ τρομακτικό.
Τόσο πολύ μάλιστα που και οι πιο αφοσιωμένοι (αλλά λιγότερο εξελιγμένοι) traders το πίστεψαν».
Οι ρυθμιστικές αρχές ανά τον κόσμου προωθούν την εποπτεία του χώρου των κρυπτονομισμάτων αυτή την εβδομάδα, με τις ιαπωνικές ρυθμιστικές αρχές να αναστέλλουν τη λειτουργία δύο ανταλλακτηρίων και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ να λέει μια ανταλλακτήρια πρέπει να εγγραφούν σε αυτή.
O Jameel Ahmad της FXTM δήλωσε στο Business Insider «φαίνεται ότι οι αρχές συνεχίσουν να παρακολουθούν στενά το bitcoin και σημάδια περαιτέρω ανησυχιών σχετικά με τη ρύθμιση του έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν να πιέζουν πτωτικά την αξία του bitcoin».
Την ίδια στιγμή, η εμπιστοσύνη της αγοράς έχει κλονιστεί από την είδηση ότι οι διαχειριστές της Mt Gox ρευστοποιούν τις συμμετοχές σε bitcoin.
Επισημαίνεται έχουν ρευστοποιηθεί bitcoin αξίας 400 εκατ. δολ. μετά τον τελευταίο Σεπτέμβριο και κάποιοι παράγοντες της αγοράς έχουν κατηγορήσει αυτές τις πωλήσεις για το κραχ στην τιμή στις αρχές του έτους.
Επιπροσθέτως, το ανταλλακτήριο του Χονγκ Κονγκ, Binance, «χτυπήθηκε» από φήμες για μια μεγάλη κυβερνοεπίθεση νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.
Ο Charles Hayter της CryptoCompare δήλωσε στο Business Insider ότι «είναι τα συνηθισμένα: φόβοι για τη ρύθμιση στις ΗΠΑ αλλά και τα θέματα της Binance.
Αυτές είναι καθαρά αγορές που σχετίζονται με το κλίμα και υπάρχουν τεράστιοι διακόπτες μεταξύ έντονου bullish αισθήματος και φόβου και πανικού».
Αλλά οι αναλυτές της London Block Exchange υποστηρίζουν ότι «από την άλλη πλευρά, περισσότεροι άνθρωποι ενδέχεται απλά να χάνουν την εμπιστοσύνη τους -ή τελικά συνειδητοποιούν τις απώλειες- καθώς το παλιό καλό ''hodl'' γίνεται λιγότερο ελκυστικό για τους επαγγελματίες επενδυτές».
Σημειώνεται ότι «hodl» σημαίνει «hold on for dear life» (όταν δηλαδή οι επενδυτών επιμένουν να διακραττούν ένα asset) και έχει γίνει το μότο για πολλούς μακροχρόνιου επενδυτές στο bitcoin οι οποίοι πιστεύουν ότι θα πρέπει να κρατούν το κρυπτονόμισμα για να ανταπεξέρχονται των πτώσεων της τιμής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης