Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Μάνθος (Δυναμική ΑΧΕ): Οι προϋποθέσεις για επανάκτηση των 830 μονάδων για τον γενικό δείκτη

Μάνθος (Δυναμική ΑΧΕ): Οι προϋποθέσεις για επανάκτηση των 830 μονάδων για τον γενικό δείκτη
Άνυδρη η προσπάθεια των «πωλητών» να φθάσουν, μετά το σταυροδρόμι των 800 μονάδων, ως τη καθοδική διαγραμματική πηγή των 770 μονάδων
Άνυδρη παρέμεινε στο Γενικό Δείκτη του ελληνικού χρηματιστηρίου η προσπάθεια των «πωλητών» να φθάσουν, μετά το σταυροδρόμι των 800 μονάδων, ως τη καθοδική διαγραμματική πηγή των 770 μονάδων, σημειώνει στο εβδομαδιαίο τεχνικό του σχόλιο, ο υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης της Δυναμικής Χρηματιστηριακής, Απόστολος Μάνθος.
Το γεγονός αυτό έχει φέρει και πάλι στο προσκήνιο τους swing ενεργούς επενδυτές σπρώχνοντας το Γενικό Δείκτη με μικρό μέχρι στιγμής αγοραστικό τζίρο συναλλαγών για μια επανεκτίμηση της πρώην περιοχής στήριξης των 814 μονάδων, τονίζει ο αναλυτής.
Ανοδικό πάτημα πάνω στο επίπεδο των 814 με 810 μονάδων μπορεί να δώσει ένα αναίμακτο περιθώριο ανόδου έως τις 830 μονάδες προκαλώντας μερική ανασφάλεια σε όσους επιζητούν την πτωτική κίνηση χαμηλότερα των 800 μονάδων, ενόψει και του κοντινού «event» των triple witching.
 Όμως για να μπορέσει ο Γενικός Δείκτης να τμήσει ανοδικά το σημείο αντίστασης των 830 μονάδων και να κινηθεί έντονα ανοδικά προς τη τετριμμένη περιοχή των 855 με 860 μονάδων θα πρέπει να έχει τα κατάλληλα προωθητικά διαγραμματικά καύσιμα, καθώς η οποιαδήποτε αδυναμία θα φέρει και πάλι στην πρώτη γραμμή τους πωλητές, αναφέρει ο κ.Μάνθος.
Η πτωτική επαφή του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 με το σκληρό επίπεδο στήριξης των 2017 με 2000 μονάδων δημιούργησε βραχυχρόνιο αγοραστικό τίναγμα επαναφέροντας με συνοπτικές διαδικασίες το δείκτη μέσα στη ουδέτερη ζώνη των 2100 με 2080 μονάδων.
Εκεί μια επιτυχής ανοδική διάσπαση των 2100 μονάδων με σημαντική αύξηση στο τζίρο συναλλαγών θα ανάψει το πράσινο φως για μια ανηφορική κίνηση προς το κρίσιμο διαγραμματικό σημείο των 2150 μονάδων.
Όσον αφορά το Τραπεζικό Δείκτη, ο αναλυτής αναφέρει πως η επικίνδυνη καθοδική προσπάθεια διάτρησης του μεσομακροπρόθεσμου επιπέδου στήριξης των 846 με 830 μονάδων,  όπου το περασμένο φθινόπωρο είχε αντιστρόφως αντισταθεί σθεναρά στις τότε ανοδικές ορμές, δεν έφερε καρπούς, δίνοντας μια δεύτερη ευκαιρία στους αγοραστές για την εκδήλωση  ανοδικής ανάτασης έως το σημείο κλειδί των 900 μονάδων.
Από εκεί και πάνω όμως για να μπορέσει ο Τραπεζικός Δείκτης να σταθεί με ασφάλεια θα πρέπει οι δύο δεικτοβαρείς  τραπεζικές μετοχές  Alpha και Εθνική να αντιμετωπίσουν με σθένος τα επίπεδα αντίστασης των 2 και 0,30 ευρώ αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης