Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συγκρατημένη άνοδος στη Wall Street, μετά τα ισχυρά στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ

Συγκρατημένη άνοδος στη Wall Street, μετά τα ισχυρά στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ
Με άνοδο άνοιξε η Wall Street, με τους επενδυτές να «καλωσορίζουν» τα ισχυρά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ
Με άνοδο άνοιξε σήμερα (9/3/2018) η Wall Street, με τους επενδυτές να «καλωσορίζουν» τα ισχυρά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average ενισχυόταν κατά 0,6% στις 25.045 μονάδες, ο S&P 500 σημείωνε άνοδο 0,5% στις 2.753 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,7% υψηλότερα, στις 7.474 μονάδες.


Οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ κατέγραψαν τη μεγαλύτερη αύξηση σε διάστημα άνω του 1,5 έτους τον Φεβρουάριο του 2018, ενώ μια επιβράδυνση στην αύξηση των μισθών υποδηλώνει μια αργή επιτάχυνση για τον πληθωρισμό.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 313.000 τον Φεβρουάριο σε σχέση τον προηγούμενο μήνα, εμφανίζοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιούλιο του 2016.
Οι μέσες ωριαίες αποδοχές αυξήθηκαν κατά 4 σεντς ή 0,1%, στα 26,75 δολ., έναντι αύξησης 0,3% του Ιανουαρίου, με την ετήσια αύξηση να διαμορφώνεται στο 2,6% από 2,8% τον προηγούμενο μήνα.
Την ίδια ώρα, το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο στο χαμηλό 17 ετών του 4,1%.
Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των οικονομολόγων έκαναν λόγο για 200.000 νέες θέσεις εργασίας, μείωση της ανεργίας στο 4,0% και μέση αύξηση των μισθών κατά 0,2%.
Οι αγορές αντιδρούν με ψυχραιμία στην επιβολή των δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump.
Ο Trump υπέγραψε χθες δύο διατάγματα, με τα οποία θα εφαρμοστούν δασμοί 15% και 25% στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, ενώ εξαιρέθηκαν ο Καναδάς και το Μεξικό.
Οι δασμοί θα τεθούν σε εφαρμογή την 23η Μαρτίου 2018 με τον Trump να τονίζει ότι μπορεί να εξαιρεθούν και άλλες χώρες, εφόσον, βέβαια, συμφωνήσουν με τους όρους που θα τους θέσει.
Οι διεθνείς αντιδράσεις ήταν σφοδρές, με τις περισσότερες εμπλεκόμενες χώρες να ζητούν την εξαίρεσή τους και να απειλούν με αντίποινα.
Εξάλλου, τις ανησυχίες σχετικά με έναν εμπορικό πόλεμο αντισταθμίζει η αισιοδοξία που πυροδότησε η είδηση της επικείμενης συνάντησης του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Kim Jong Un, τον Μάιο του 2018.
Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε ο Chung Eui yong, σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της προεδρίας της Νότιας Κορέας, ο οποίος μαζί με άλλους αξιωματούχους της Νότιας Κορέας ενημέρωσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ για τα αποτελέσματα των επαφών που είχε πρόσφατα νοτιοκορεατική αντιπροσωπεία με τον επικεφαλής Kim στην Πιονγκγιανγκ.
Όπως είπε ο Chung Eui yong, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump έκανε αποδεκτή την πρόσκληση που του απηύθυνε ο Kim για μια ιστορική Σύνοδο Κορυφής.
O Kim δεσμεύθηκε να μην προχωρήσει σε νέες δοκιμές πυρηνικών όπλων ή βαλλιστικών πυραύλων και να συζητήσει την αποπυρηνικοποίηση της χώρας του με αντάλλαγμα εγγυήσεις για την ασφάλεια του καθεστώτος του.
Με μήνυμά του στο Twitter, ο Trump χαιρέτισε τη μεγάλη πρόοδο όσον αφορά το ζήτημα της Β. Κορέας, υπογραμμίζοντας πως ο Kim μίλησε για «αποπυρηνικοποίηση» και όχι απλά για «πάγωμα» των προγραμμάτων της χώρας του.
«Οι κυρώσεις θα παραμείνουν σε ισχύ ωσότου εξευρεθεί συμφωνία», διευκρίνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, ανοδικά κινείται σήμερα το πετρέλαιο, δεχόμενο ώθηση από την είδηση της επικείμενης συνάντησης Trump - Kim.
Συγκεκριμένα, περί τις 16:45, το Brent ενισχυόταν κατά 1,6% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 64,6 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του 1,4% στα 60,9 δολ. ανά βαρέλι.
Παρά την άνοδο που καταγράφουν το Brent και το αργό, αμφότερα βρίσκονται καθ' οδόν ώστε να καταγράψουν εβδομαδιαία πτώση της τάξεως του -1% και -1,7% αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης