Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Χ.Α: Το σύνθημα της ανάκαμψης δόθηκε από το εξωτερικό και από τα ομόλογα

tags :
Χ.Α: Το σύνθημα της ανάκαμψης δόθηκε από το εξωτερικό και από τα ομόλογα
Σε σταθεροποιητικούς ρυθμούς κινήθηκε η τρέχουσα εβδομάδα
Χ.Α: Το σύνθημα της ανάκαμψης δόθηκε από το εξωτερικό και από τα ομόλογα

Σε σταθεροποιητικούς ρυθμούς κινήθηκε η τρέχουσα εβδομάδα καθώς το μίγμα νέων είχε θετικές και αρνητικές αναγνώσεις για την επενδυτική κοινότητα. Το σύνθημα της ανάκαμψης δόθηκε αρχικά από το εξωτερικό το οποίο φαίνεται να μετριάζει κάπως την έντονη μεταβλητότητα των τελευταίων εβδομάδων και εν συνεχεία από την αγορά ομολόγων όπου οι αποδόσεις έδειξαν ουσιαστικές τάσεις αποκλιμάκωσης. Τα εταιρικά αποτελέσματα λειτούργησαν ως τώρα ως ανάχωμα στην πτώση καθώς διαπιστώνεται καλύτερη εικόνα καθαρών κερδών σε σχέση με πέρυσι βελτιώνοντας το δυνητικό θεμελιώδες περιθώριο των αποτιμήσεων.
  • Kαι συνεχίζει ο Μάνος Χατζηδάκης στο εβδομαδιαίο σχόλιο-άρθρο του για την χρηματιστηριακή αγορά και όχι μόνον... 
Σε δεύτερο χρόνο τα καλά νέα που με σταθερό ρυθμό έρχονται από το μέτωπο των τραπεζών περιορίζουν το βαθμό προσφοράς που σε άλλες περιόδους ήταν αφορμή για ακραίες κινήσεις του κλάδου στο χρηματιστηριακό ταμπλό. Από την άλλη πλευρά η αστοχία που σημειώθηκε μεταξύ πρόβλεψης και πραγματικότητας για το ΑΕΠ του 2017 μάλλον περιόρισαν την αισιοδοξία για την συνέχεια, δείχνοντας ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι απαιτούν μεγάλη πειθαρχία και πολύ προσπάθεια για να συμφωνήσουν με τις αρχικές εκτιμήσεις.

Τεχνικά, ο Γενικός Δείκτης πλήρωσε τιμές ελαφρώς χαμηλότερα από τις 800 μονάδες σημειώνοντας νέο χαμηλό τρέχοντος έτους από το οποίο αντέδρασε χωρίς πειστικό τρόπο, δηλαδή χωρίς την συνδρομή ισχυρών συναλλακτικών όγκων. Παρόλα αυτά οι πρώτες 20 μονάδες ανόδου ήρθαν σχετικά εύκολα υπό την έννοια ότι οι πωλητές δεν κινήθηκαν επιθετικά και τα κλεισίματα της Πέμπτης και της Παρασκευής διατήρησαν σημαντικό μέρος από τα κεκτημένα της ανόδου.

Η ανοδική αντίδραση ξεκίνησε από ελαφρώς υποτιμημένες ζώνες τιμών στους ταλαντωτές και είναι ως τώρα πολύ αδύναμη ως προς την υποστήριξη της με συναλλαγές, φαινόμενο ωστόσο το οποίο δεν είναι άγνωστό στην Ελληνική αγορά αφού ο Γενικός Δείκτης έχει μάθει να «επιπλέει» ακόμα και σε ρηχότερες συναλλακτικά περιόδους.

Η συνεδρίαση της Πέμπτης ήταν καθοριστική για την μακροχρόνια τάση καθώς η έναρξη διαπραγμάτευσης των τιμών έγινε από το σημείο καμπής του κινητού μέσου των 200 ημέρων. Ο συναγερμός πάντως δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι έληξε παρά την μικρή ανοδική ανάσα από τις 795 μονάδες. Βασικό ζητούμενο παραμένει η διάσπαση των 840 μονάδων, επίπεδο από το οποίο διέρχονται οι κινητοί μέσοι των 30 και 50 ημερών αποτελώντας την «γραμμή Μαζινό» των πωλητών.

Η διάσπαση μπορεί να έρθει μόνο με την προοδευτική αύξηση του τζίρου (60 – 70 εκατ. ευρώ) καθώς στο εν λόγω επίπεδο η αποχώρηση των βραχυπρόθεσμων επενδυτών θα είναι εντονότερη. Συμπερασματικά σε μια ιδιαιτέρως πλούσια εβδομάδα γεγονότων θα αναμέναμε την μάχη για αλλαγή της βραχυπρόθεσμης τάσης σε ανοδική να μεταφέρεται υψηλότερα, το ενδιαφέρον να γίνεται επιλεκτικότερο λόγω αποτελεσμάτων και τις ξένες αγορές να διατηρούν τον πρώτο λόγο στην διαμόρφωση της ψυχολογίας.

Η Δευτέρα ξεκινάει γεμάτη από πλευράς νέων με Eurogroup το μεσημέρι και Eurobank, Autohellas και Motor oil να ανακοινώνουν αποτελέσματα χρήσης μετά την λήξη της συνεδρίασης. Στην Eurobank η εστίαση εκτός από την διαχείριση των κόκκινων δανείων θα είναι και στην επίδραση του ΔΠΧΠ 9 καθώς αυτό θα δώσει μια πιο ευκρινή εικόνα της επίδρασης και στις υπόλοιπες τράπεζες. Στην Motor oil η αγορά αναμένει κέρδη ρεκόρ όλων των εποχών και συνολικό μέρισμα (1,3 ευρώ ανά μετοχή) ανάλογο των καλών επιδόσεων, επίσης το καλύτερο όλων των εποχών.

Την επόμενη ημέρα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα χρήσης της Φουρλής. Την Πέμπτη 15 Μαρτίου λήγει η προθεσμία για την υποβολή προσφορών για το 5% του ΟΤΕ με την Deutsche Telecom να διατηρεί το δικαίωμα α αποκτήσει το ποσοστό στην υψηλότερη τιμή που θα δοθεί. Την ίδια ημέρα η Αεροπορία Αιγαίου θα δώσει στην δημοσιότητα τα καλύτερα λειτουργικά αποτελέσματα στην ιστορία της καθώς και το προτεινόμενο μέρισμα της χρήσης.

Την ερχόμενη Παρασκευή λήγουν παράγωγα επί μετοχών και δεικτών για το μήνα Μάρτιο σε Ελλάδα και εξωτερικό. Την ίδια ημέρα θα λάβουν χώρα οι αναδιαρθρώσεις του FTSE με ελληνικό ενδιαφέρον καθώς θα περιληφθούν οι μετοχές των Μυτιληναίος (FTSE All-World Index και Emerging Europe mid-cap index ), Σαράντης και Βιοχάλκο (Emerging Europe Small-cap index). Τέλος επισημαίνεται ότι από την Δευτέρα 12/03/18 οι αγορές στις ΗΠΑ θα ανοίγουν στις 15:30 και θα κλείνουν στις 22:00 λόγω αλλαγής στην θερινή ώρα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ:
 
ΓΔ: 821,57 και +1,11% σήμερα...
Εβδομάδα: +1,04%
Έτος: +2,39%
Min (Εβδ.): 794,15
Max (Εβδ.): 821,57
Min 2018: 794,15 (05 Μαρ.)
Max 2018: 895,64 (01 Φεβ.)

Συνολική Κεφαλαιοποίηση της Αγοράς: 56,1 δισ. ευρώ
Μέση ημερήσια αξία συναλλαγών (εβδομάδα): 55,2 εκατ. ευρώ
Δ(%) εβδομάδα: +1,97%
Εισροές/ Εκροές Μετοχ. Αμοιβαία Εσωτερικού εβδ.: +18,8 εκατ. ευρώ
Εισροές/ Εκροές Μετοχ. Αμοιβαία Εσωτερικού έτος: +8,1 εκατ. ευρώ

http://www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης