Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ποινική δίωξη για επτά κακουργήματα άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των υπευθύνων της ΑΕΠΙ

tags :
Ποινική δίωξη για επτά κακουργήματα άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των υπευθύνων της ΑΕΠΙ
Ποινική δίωξη για επτά κακουργήματα άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των υπευθύνων της ΑΕΠΙ
Επτά κακουργήματα περιλαμβάνονται στην ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιάννης Παναγόπουλος σε βάρος των υπευθύνων της Ανώνυμης Εταιρίας Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ) για κακοδιαχείριση και υπεξαίρεση ποσών που φθάνουν τα 30 εκατομμύρια ευρώ.
Μετά από πολύμηνη έρευνα, η Εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, υπεξαίρεση από κοινού από εντολοδόχο, απάτη από κοινού, απιστία από κοινού, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα χρήματος), ανακριβή απόδοση ΦΠΑ και φοροδιαφυγή με αφορμή την «τρύπα» περίπου 30 εκατομμυρίων ευρώ που, σύμφωνα με τους ελέγχους, διαπιστώθηκε στα οικονομικά της εταιρείας διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων.
Βασικοί πρωταγωνιστές στην υπόθεση φέρονται τα μέλη της οικογένειας Ξανθόπουλου αλλά και εκπρόσωποι στο Δ.Σ. που είχαν εκτελεστικά καθήκοντα.
Η έρευνα ξεκίνησε με αφορμή αναφορά του υπουργείου Πολιτισμού στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σχετικά με την άρνηση της ΑΕΠΙ να δεχθεί διαχειριστικό έλεγχο και στο στόχαστρο του εισαγγελέα μπήκε η περίοδος από το 2003 ως το 2017.
Κατά τη διάρκεια της κατεπείγουσας έρευνας που διενεργήθηκε πραγματοποιήθηκε φορολογικός έλεγχος για τις χρήσεις 2010-2015, με κατάσχεση όλων των βιβλίων και στοιχείων της ΑΕΠΙ ενώ έγιναν έφοδοι στα γραφεία της εταιρείας.
Επιπλέον, στη δικογραφία περιλαμβάνονται πορίσματα ελέγχων ορκωτών λογιστών που κάνουν λόγο για σκανδαλώδη διαχείριση. Η ΑΕΠΙ, μάλιστα, φέρεται το 2016 να επιχείρησε να μεταφέρει την έδρα της στην Κύπρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης