Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αύξηση 35,1% στις ελληνικές ευρεσιτεχνίες το 2017 – Έφθασαν τις 100

tags :
Αύξηση 35,1% στις ελληνικές ευρεσιτεχνίες το 2017 – Έφθασαν τις 100
Βελτίωση στις αιτήσεις για πατέντες για την Ελλάδα, το 2017
Αύξηση κατά 35,1% στις αιτήσεις για «πατέντες» από Έλληνες ή ελληνικές επιχειρήσεις κατέγραψε το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (European Patent Office, EPO), το 2017, με την επίδοση να φθάνει τις 100.
Στην ετήσια συνολική έκθεση του EPO (European Patent Office) για το 2017 καταγράφεται ότι χορηγήθηκαν περισσότερα από 100.000 διπλώματα ευρεσιτεχνίας, αριθμός που συνιστά νέο ρεκόρ, αφού πρόκειται για αύξηση κατά 3,9%.
Για πρώτη φορά το 2017, το Γραφείο δημοσίευσε περισσότερες από 100.000 Ευρωπαϊκές πατέντες μέσα σε ένα χρόνο!
Η έκθεση επιβεβαιώνει την αυξανόμενη ζήτηση των επιχειρήσεων για καθεστώς προστασίας των ευρεσιτεχνιών και επιβεβαιώνουν τη θετική τάση για αιτήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας τα τελευταία πέντε έτη.
Επίσης, η υπηρεσία έλαβε περίπου 166.000 αιτήσεις (patent applications) για ευρωπαϊκά διπλώματα ευρεσιτεχνίας, αριθμός αντίστοιχος με τον περσινό αριθμό-ρεκόρ.
Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, συνολικά 100 αιτήσεις κατατέθηκαν, με τις μηχανές, τις τουρμπίνες και τις αντλίες να «προηγούνται» και την μακρομοριακή χημεία και τα πολυμερή να ακολουθούν.
Υπενθυμίζεται ότι το 2016 είχαν κατατεθεί μόλις 72 αιτήσεις, επίδοση κατά 20,9% μειωμένη σε ετήσια σύγκριση.
Οι χώρες με τις περισσότερες αιτήσεις για ευρωπαϊκά διπλώματα ευρεσιτεχνίας ήταν οι Η.Π.Α., η Γερμανία, η Ιαπωνία, η Γαλλία και η Κίνα, η οποία «ανέτρεψε» την Ελβετία για πρώτη φορά.
Για πρώτη φορά επίσης σημειώθηκε μείωση για την Νότια Κορέα, ήτοι 8,2%.
Οι περισσότερες αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας κατατέθηκαν ξανά στον τομέα της Ιατρικής Τεχνολογίας, με τους τομείς της Ψηφιακής Επικοινωνίας και της Τεχνολογίας Υπολογιστών να ακολουθούν στις επόμενες θέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης