Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Οι ΗΠΑ δημιουργούν το απόλυτο αόρατο… άρμα μάχης, με «ασπίδα» προστασίας

tags :
Οι ΗΠΑ δημιουργούν το απόλυτο αόρατο… άρμα μάχης, με «ασπίδα» προστασίας
Το 261 Μ1 Abrams θα χρησιμοποιήσει το σύστημα Trophy το οποίο έχουν, ήδη, θέσει σε λειτουργία οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ
Το 261  M1 Abrams αποτελεί το άρμα μάχης τρίτης γενιάς των ΗΠΑ, το οποίο όχι απλά έχει αναβαθμιστεί αλλά διαθέτει πλέον μία ασπίδα προστασίας ικανή να καταστρέψει επιθέσεις με χημικά όπλα αλλά και άλλους τύπους απειλών πριν καν το πλησιάσουν.
Με άλλα λόγια το βασικό άρμα μάχης του αμερικανικού στρατού μετατρέπεται σε ένα όπλο το οποίο θα μπορούσε να δει κάποιος μόνο σε μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας.



Όπως τονίζει η Rafael Advanced Defense Systems το άρμα μάχης το οποίο είναι πιο γνωστό ως Trophy, είναι το πρώτο και μοναδικό εν λειτουργία «Άρμα Μάχης Ενεργητικής Προστασίας που διαθέτει Επιθετικό Σύστημα Αποφυγής Φωτιάς».
Με αυτήν την τεχνολογία το άρμα μάχης διαθέτει σύστημα ασφάλειας 360 μοιρών και μάλιστα έναντι όλων των απειλών, καθώς προηγμένοι αλγόριθμοι συνεχώς ανιχνεύουν, εντοπίζουν και εξουδετερώνουν όλες τις απειλές στο πεδίο μάχης.



Σύμφωνα με το Fox News ο αμερικανικό στρατός ξηράς επέλεξε την τεχνολογική αναβάθμιση που πρότεινε η Rafael Advanced Systems προκειμένου να δημιουργήσει μία «μηχανή» που κανείς δεν μπορεί να την νικήσει.
Σύμφωνα με το δίκτυο «ο στρατός επέλεξε την Rafael Advanced Systems για την αναβάθμιση του 261 Μ1 Abrams το οποίο θα διαθέτει την τεχνολογία Trophy, κατασκευασμένη στο Ισραήλ.
Για σχεδόν μία 10ετία, το Trophy χρησιμοποιείται στο βασικό άρμα μάχης του Ισραήλ Merkava, το οποίο δρα στη Λωρίδα της Γάζας.
Τώρα σχεδόν τρεις αμερικανικές μεραρχίες θα έχουν το συγκεκριμένο σύστημα.
Αρκετοί στρατοί το έχουν, ήδη, χρησιμοποιήσει και το έχουν «τοποθετήσει» στα δικά τους άρματα μάχης.
Η Ρωσία είναι μία από τις χώρες που έχει τοποθετήσει ανάλογα συστήματα με το Trophy στα δικά της άρματα.
Ταυτόχρονα, όμως, διαθέτει και τον κατάλληλο εξοπλισμό ώστε να μπορεί να καταστρέψει ένα άρμα το οποίο στοχεύει ακόμη και εάν αυτό διαθέτει «ασπίδα».
Στο σύστημα Trophy διαθέτει προηγμένους αλγόριθμους που χρησιμοποιούν ραντάρ που παρέχουν προστασία 350 μοιρών.
Στον εξοπλισμό του υπάρχουν ακόμη τέσσερις κεραίες και περιστρεφόμενοι εκτοξευτήρες στον πυργίσκο κάθε άρματος.



Μόλις ανακαλυφθεί η απειλή, ο αλγόριθμος θα την αξιολογήσει και εάν τη θεωρήσει ως απευθείας επίθεση θα θέσει σε ενεργοποίηση των αντίστοιχων συστημάτων αντιμετώπισης ούτως ώστε να κατορθώσει να την εξουδετερωσει.



Ο αμερικανικός στρατός προετοιμάζονταν εδώ και δεκαετίες για τους επονομαζόμενους υβριδικούς πολέμους και το σύστημα Trophy θα μπορούσε να είναι το καλύτερο για να αντιμετωπιστούν τα αντίστοιχης τεχνολογίας ρωσικά και κινεζικά άρματα μάχης.
Όπως τονίζει η εταιρεία το σύστημα Trophy έχει, ήδη, δοκιμαστεί, αξιολογηθεί και παραχθεί για της Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF).
Το σύστημα ξεκίνησε να χρησιμοποιείται το 2009 και αποδείχθηκε ότι λειτουργεί άψογα τόσο στη Λωρίδα της Γάζας όσο και σε άλλα πεδία μάχης που ενδιαφέρουν το Ισραήλ.



Για κάποιο διάστημα το σύστημα Trophy έχει δοκιμαστεί από τον αμερικανικό στρατό σε άρματα μάχης που βρίσκονται στην Ευρώπη και τη Μ. Ανατολή.
Ο αμερικανικός στρατός έχει παραγγείλει 261 άρματα μάχης, αλλά κανείς δεν γνωρίζει σε ποια περιοχή του κόσμου θα γίνουν οι αναβαθμίσεις.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης