Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κοντολέων (ΕΒΙΚΕΝ):Μεγάλος ο κίνδυνος να διατηρηθεί το ολιγοπώλιο στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας

Κοντολέων (ΕΒΙΚΕΝ):Μεγάλος ο κίνδυνος να διατηρηθεί το ολιγοπώλιο στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας
Υπάρχει ανησυχία για καθυστέρηση στην εφαρμογή της Κοινοτικής νομοθεσίας για την ενοποίηση της εσωτερικής αγοράς ενέργειας, το λεγόμενο target model
Για ολιγοπώλιο στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, το οποίο υπάρχει κίνδυνος να διατηρηθεί σε καθεστώς προστασίας, κάνει λόγο ο Αντώνης Κοντολέων, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας.
Όπως υποστηρίζει, η ΕΕ ενδιαφέρεται κυρίως για τη μείωση της δεσπόζουσας θέσης της ΔΕΗ και λιγότερο στην ύπαρξη εξόφθαλμων στρεβλώσεων της αγοράς και τονίζει: "Δεν πρέπει η προσπάθεια να περιοριστεί το κρατικό μονοπώλιο, να εκτροχιαστεί με τη διατήρηση συγκεκριμένων στρεβλώσεων της υφιστάμενης δομής της αγοράς και να οδηγήσει σε ένα προστατευμένο ολιγοπώλιο".
Ο κ. Κοντολέων εκφράζει ανησυχία για καθυστέρηση στην εφαρμογή της Κοινοτικής νομοθεσίας για την ενοποίηση της εσωτερικής αγοράς ενέργειας, το λεγόμενο target model, ενώ αναφέρει ότι η βιομηχανία δεν ωφελήθηκε από το μέτρο των δημοπρασιών λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής της ΔΕΗ (ΝΟΜΕ).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης