Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς: Η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες - Ακολούθησε την τακτική του εφησυχασμού

Κουτσούμπας για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς: Η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες - Ακολούθησε την τακτική του εφησυχασμού
"Η υπόθεση με τους Έλληνες στρατιωτικούς είναι πλέον μέρος του κάδρου της τουρκικής προκλητικότητας", ανέφερε ο Δ. Κουτσούμπας
«Η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες γιατί και σε αυτό το ζήτημα ακολούθησε την πάγια τακτική του εφησυχασμού, την οποία ακολουθεί στα ζητήματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων», ανέφερε σχετικά με την υπόθεση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.
Ο κ. Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, προσθέτει πως «από τον εφησυχασμό και τη συγκάλυψη της πρώτης μέρας, όπου οι κυβερνώντες διαβεβαίωναν πως “οι Έλληνες στρατιωτικοί θα επιστρέψουν μόλις ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες” φτάσαμε στο “δεν ξέρουμε πότε θα επιστρέψουν” και την εναπόθεση των ελπίδων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, που μας έστειλαν τις “ευχές” τους.
Αναμενόμενο».
Κατά τον ίδιο, «οι ιμπεριαλιστικές ενώσεις, το ΝΑΤΟ η ΕΕ, δε λύνουν, περισσότερο δημιουργούν προβλήματα σε βάρος των λαών. Δεν μας διαφεύγει το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ θεωρεί ενιαίο επιχειρησιακό κέντρο όλο το Αιγαίο».
Κληθείς να απαντήσει εάν εκτιμά ότι η Τουρκία θα κλιμακώσει τις προκλήσεις το επόμενο διάστημα, είπε ότι «η  υπόθεση με τους Έλληνες στρατιωτικούς είναι πλέον μέρος του κάδρου της τουρκικής προκλητικότητας, η οποία θα κλιμακωθεί παραπέρα, παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις των κυβερνώντων και τις παραινέσεις του ΝΑΤΟ “να λυθούν οι οικογενειακές διαφορές” μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, όμως συμβαίνει και στις “καλύτερες οικογένειες” να βγαίνουν και μαχαίρια, όταν πρόκειται να μοιραστεί η “κληρονομιά”, όταν υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα».
Στην περιοχή μας, πρόσθεσε, «η μοιρασιά ανάμεσα σε ισχυρές δυνάμεις όπως οι ΗΠΑ, η ΕΕ, η Ρωσία, η Κίνα, είναι σε εξέλιξη, με την Ελλάδα και την Τουρκία να διεκδικούν αναβαθμισμένο ρόλο και μεγαλύτερο μερίδιο για λογαριασμό των μονοπωλίων τους.
Ειδικά η Τουρκία αυτή τη στιγμή έχει στρατό κατοχής σε 3 χώρες, ενώ επιχειρεί και σε άλλες, επιχειρώντας να ηγηθεί των χωρών της περιοχής, κυρίως του μουσουλμανικού κόσμου».
Κληθείς να σχολιάσει τον πρόσφατο ανασχηματισμό και την τοποθέτηση του Φώτη Κουβέλη δίπλα στον Πάνο Καμμένο, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε πως «ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός του λεγόμενου “χώρου της ανανεωτικής Αριστεράς” οδηγεί ακόμα και εκεί. Να γίνεσαι τελικά, συνεργάτης και υφιστάμενος ακόμα και του Π. Καμμένου».
Με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος 100 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ και το γεγονός ότι στις τελευταίες δημοσκοπήσεις παρατηρείται μια δημοσκοπική άνοδος για το ΚΚΕ, ανέφερε ότι δεν αρκεί η διαφαινόμενη δημοσκοπική άνοδος και «χρειάζεται ακόμα πιο μαζικά και αποφασιστικά άνθρωποι καλής θέλησης, αγνοί αριστεροί και αγωνιστές της ζωής, όλοι οι απογοητευμένοι και προδομένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ, να ενισχύσουν σήμερα το ΚΚΕ, να επιστρέψουν στις ρίζες τους, σ’ αυτούς που με εντιμότητα και καθαρότητα αγωνίζονται για τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα».
Περαιτέρω, για το θέμα της ΠΓΔΜ σημείωσε «λέμε όχι στην ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και αλλαγές στο Σύνταγμα της ΠΓΔΜ με τους αλυτρωτισμούς τώρα. Αυτά έχουν προτεραιότητα και μετά το όνομα για μια σύνθετη ονομασία με αυστηρά γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes, χωρίς αλλαγές συνόρων».
Ακόμη, υπογράμμισε ότι «καθαρή έξοδος» από τα μνημόνια δεν υπάρχει, προσθέτοντας ότι «με νόμους ενισχύεται η εργασιακή ζούγκλα, μπαίνουν εμπόδια στην απεργία και έχουν προνομετηθεί μέτρα για μετά το ‘19, ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060 τα οποία θα πληρώσει ο λαός.
 Η “επόμενη μέρα” απαιτεί μέτρα θωράκισης της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου, με αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης, του λαού.
Γι’ αυτό παραμένουν τα μνημόνια διαρκείας, η επιτροπεία της ΕΕ, ακόμα και ένα “νέο πρόγραμμα” αυτή τη φορά δια χειρός κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης