Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστηρότερη πολιτική σε προσφυγικό και δημόσια ασφάλεια θα ακολουθήσει η νέα γερμανική κυβέρνηση

Αυστηρότερη πολιτική σε προσφυγικό και δημόσια ασφάλεια θα ακολουθήσει η νέα γερμανική κυβέρνηση
Ο Seehofer αναλαμβάνει τη θέση του υπουργού Εσωτερικών μετά την νέα κυβερνητική συμφωνία των Χριστιανοδημοκρατών της Merkel (CDU) και των Σοσιαλδημοκρατών (SPD)
Μία αυστηρότερη πολιτική ασφάλειας θα ακολουθήσει η νέα γερμανική κυβέρνηση ενώ θα σκληρύνει τη στάση της και στο προσφυγικό ζήτημα, όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής των Χριστιανοκοινωνιστών, Horst Seehofer.
Μεταξύ άλλων προανήγγειλε μεγαλύτερη επιτήρηση των δημοσίων χώρων με κάμερες και ταχύτερες απελάσεις αιτούντων άσυλο που απορρίφθηκαν.
Ο Seehofer, επικεφαλής των Βαυαρών συμμάχων της Merkel δήλωσε στην εφημερίδα Bild am Sonntag ότι η Γερμανία θα πρέπει να παραμείνει ανοιχτή και φιλελεύθερη χώρα.
«Αλλά όταν πρόκειται για την προστασία των πολιτών, πρέπει να έχουμε ένα ισχυρό κράτος», πρόσθεσε.
«Πρέπει να υπάρξει συναίνεση  και να γίνει κατανοητό πως δεν θα ανεχτούμε πλέον περιοχές όπου δεν ισχύει το κράτος δικαίου» σημείωσε.
Ο Seehofer αναλαμβάνει τη θέση του υπουργού Εσωτερικών μετά την νέα κυβερνητική συμφωνία των Χριστιανοδημοκρατών της Merkel (CDU) και των Σοσιαλδημοκρατών (SPD).
Η Merkel, ο  Seehofer και ο προσωρινός ηγέτης του SPD και υπουργός Οικονομικών Olaf Scholz αναμένεται να υπογράψουν τη συμφωνία συνασπισμού τη Δευτέρα (12/3/2018) και να παρουσιάσουν τα σχέδιά τους για τις πρώτες 100 ημέρες.
Πάντως η καγκελάριος αναγνωρίζει, πως οι Γερμανοί πολίτες έχουν απαιτήσεις από τη νέα κυβέρνηση, που αναλαμβάνει την Τετάρτη (14/3/2018), τόσο στον τομέα της οικονομίας, όσο και σε αυτόν της ασφάλειας, όπως εκτιμά το Reuters.
O Seehofer ξεκαθαρίζει, πως  οι κυβερνητικοί εταίροι πρέπει να εφαρμόσουν γρήγορα τις μεταρρυθμίσεις και να αποφύγουν τις λεκτικές αντιπαραθέσεις.
«Το σύνθημα του μεγάλου συνασπισμού τώρα θα πρέπει να είναι εργαζόμαστε  επιμελώς, αντί να διαμαρτυρόμαστε επιμελώς», είπε χαρακτηριστικά.
Ωστόσο, έχουν ήδη προκύψει ανησυχίες σχετικά με το πόσο αρμονικές θα είναι σχέσεις μεταξύ συναρμόδιων υπουργών.
Ο Seehofer ενδέχεται να συγκρουστεί για τα δικαιώματα του πολίτη με τη νέα υπουργό Δικαιοσύνης του SPD, Katarina Barley, ενώ η Merkel θα μπορούσε να οδηγηθεί σε αντιπαράθεση  για τις δημοσιονομικές δαπάνες και τις μεταρρυθμίσεις της Ευρωζώνης με τον νέο υπουργό Οικονομικών των Σοσιαλδημοκρατών Olaf Scholz.
Εξάλλου  το SPD θα μπορούσε να ενθαρρυνθεί από την αύξηση της δημοτικότητάς του.
Μια δημοσκόπηση της Emid που δημοσιεύθηκε σήμερα (11/3/2018) έδειξε ότι το SPD σημείωσε άνοδο 3 μονάδων στο 19% ενώ οι Χριστιανοδημοκράτες Merkel παρέμειναν αμετάβλητοι στο 33%.
Το ακροδεξιό κόμμα  Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) υποχώρησε κατά δύο μονάδες στο 13%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης