Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Τα σύννεφα του πολέμου για τον έλεγχο των αγορών και των δρόμων μεταφοράς Ενέργειας πυκνώνουν

Κουτσούμπας: Τα σύννεφα του πολέμου για τον έλεγχο των αγορών και των δρόμων μεταφοράς Ενέργειας πυκνώνουν
Ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στη συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ
«Η ηθική της αριστεράς σήμερα είναι εδώ, η ηθική του έθνους των εργατών, των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, των λαϊκών οικογενειών είναι εδώ.
Η ηθική βρίσκεται σε όσους εξακολουθούν κι αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή και δεν σπέρνουν αυταπάτες εξανθρωπισμού της βαρβαρότητας του συστήματος», ανέφερε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, μιλώντας στη συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ.
Ο ίδιος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «είναι μεγάλη η χαρά και η συγκίνησή μας να γιορτάζουμε τη συμπλήρωση μιας εκατονταετηρίδας ασίγαστης πάλης του κόμματός μας, για να γίνει η ανάγκη ιστορία, για την επαναστατική ανατροπή της καπιταλιστικής κοινωνίας, με την επαναστατική μουσική της Καντάτας για τη Μακρόνησο και της Σπουδής για τον Μαγιακόφσκι.
Και αυτή η χαρά γίνεται μεγαλύτερη έχοντας δίπλα μας, μαζί μας, τον δημιουργό τους, τον Θάνο Μικρούτσικο, που αφιερώνει τη σημερινή συναυλία -καθώς και τις άλλες δύο που θα ακολουθήσουν, στη Θεσσαλονίκη και τη γενέτειρά του την Πάτρα- στα 100 χρόνια του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.
Μάλιστα, αποκτά ιδιαίτερη σημασία, γιατί γίνεται σε μια περίοδο, κατά την οποία τα σύννεφα του πολέμου για τον έλεγχο των αγορών, των πηγών και των δρόμων μεταφοράς Ενέργειας, μέσα σε όξυνση όλων των αντιθέσεων και ανταγωνισμών ιμπεριαλιστικών κρατών, πυκνώνουν στην περιοχή μας, στο Αιγαίο, στα Δ. Βαλκάνια, την Κύπρο, την Αν. Μεσόγειο και Μέση Ανατολή.
Γίνεται σε μια περίοδο, όπου για 9η συνεχή χρονιά ο ελληνικός λαός ματώνει από την οικονομική καπιταλιστική κρίση, τα μνημόνια, τους αντιλαϊκούς νόμους, από τις πολιτικές της ΕΕ, του ΔΝΤ και των κυβερνήσεών τους.
Τόσο των προηγούμενων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όσο και της σημερινής των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Είναι όλοι αυτοί δηλαδή που υπερασπίζονται τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, το μεγάλο κεφάλαιο, γονατίζουν το λαό και τη νεολαία μας, την ίδια στιγμή που άλλοι πουλάνε πιστοποιητικά εθνικοφροσύνης, όπως η ΝΔ και άλλοι πουλάνε πιστοποιητικά δήθεν ηθικής της αριστεροφροσύνης τους, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ».
Υπογράμμισε δε, ότι «το ΚΚΕ έρχεται από πολύ μακριά και πάει πολύ μακριά, γιατί “η υπόθεση του προλεταριάτου, ο κομμουνισμός, είναι η πιο καθολικά ανθρώπινη, η βαθύτερη, η πιο πλατιά”.
Κλείνοντας φέτος έναν αιώνα και μπαίνοντας στο νέο αιώνα της δράσης μας, είμαστε σίγουροι ότι “έτσι κι αλλιώς η γη θα γίνει κόκκινη”».
Σημειώνεται ότι ο κ. Κουτσούμπας χάρισε τον Θ. Μικρούτσικο εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ, συμβολικά μια τιμητική πλακέτα και ένα πρωτότυπο χαρακτικό έργο από το Αρχείο του ΚΚΕ, που έφτιαξε ο χαράκτης – ζωγράφος σύντροφος Γιώργος Φαρσακίδης, την περίοδο 1949-1950 κι ενώ βρισκόταν εξόριστος στο Κολαστήρι της Μακρονήσου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης