Επιχειρήσεις

Η ΑΕΕΑΠ των … χαμένων διοικήσεων, η Cocomat και οι σχέσεις εξάρτησης

tags :
Η ΑΕΕΑΠ των … χαμένων διοικήσεων, η Cocomat και οι σχέσεις εξάρτησης
Το κατά Χρηματιστήριο success story εταιρίας με καταγγελμένα δάνεια και διαταγή πληρωμής
Μπορεί μια ΑΕΕΑΠ να μην έχει δημοσιεύσει ισολογισμούς και να έχει λάβει άδεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς;
Φαίνεται ότι μπορεί αν κάποιος λάβει υπό όψιν την περίπτωση της ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ ΑΕΕΑΠ η οποία δημιουργήθηκε το 2014 από τους αδελφούς Ευμορφίδη με την εισφορά ακινήτων της Coco-mat.
Η εταιρία  όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς έλαβε άδεια στις 21/03/2017 και έχει ως διευθύνοντα σύμβουλο τον κ. Στυλιανό Αλεξίου.



Κατά το ΓΕΜΗ όμως Διευθύνων Σύμβουλος από το 2015 έως το 2020 είναι ο κ. Ευμορφίδης Μιχαήλ.



Πιθανόν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να είναι πιο ενημερωμένη από το Γενικό Εμπορικό Μητρώο καθώς η τελευταία συγκρότηση ΔΣ που έχει δημοσιευτεί στο ΓΕΜΗ είναι αυτή του 2015 όπου Πρόεδρος εμφανίζεται επίσης ο κ. Ευμορφίδης Μιχαήλ ενώ στην τροποποίηση καταστατικού που έγινε λίγο πριν τη λήψη αδείας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς υπογράφει το ακριβές αντίγραφό του ο κ. Μάριος Σωφρονίου ως Πρόεδρος του ΔΣ.
Στο  ίδιο αντίγραφο καταστατικού αναφέρεται στο άρθρο 37-ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ότι εκτός του κ. Σωφρονίου στο ΔΣ μετέχουν οι κ.κ. Χρήστος Μπομπόλιας, Δαυίδ Αράρ, Παύλος Κανελλόπουλος και Απόστολος Παπαδόπουλος.
Όπως μπορεί κάποιος να αντιληφθεί ο κ. Στυλιανός Αλεξίου που καταγράφεται στην ίδια περίοδο ως Διευθύνων Σύμβουλος δεν εμφανίζεται στο ΔΣ.
Πέραν τούτου στο ΓΕΜΗ οι τελευταίες οικονομικές καταστάσεις της ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ που έχουν δημοσιευτεί είναι αυτές του 2015 και έκτοτε ουδέν.
Μάλιστα και σε αυτές δεν υπάρχει καν η έκθεση του ορκωτού ελεγκτή αλλά καμία αρχή δεν προβληματίστηκε.
Πέραν τούτου η ηλεκτρονική διεύθυνση http://coco-mat-athens.com/  εμφανίζεται ως η υπό κατασκευή ιστοσελίδα της ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ και το μόνο ανηρτημένο στοιχείο που περιλαμβάνει είναι η κατάσταση επενδύσεων Β εξαμήνου 2017.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον πίνακα επενδύσεων προκύπτει η εξάρτηση από την  Cocomat η οποία μισθώνει τα ακίνητα της ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ.
Η εξάρτηση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία λόγω των ζητημάτων που προέκυψαν με το δανεισμό της Cocomat από την Τράπεζα Πειραιώς μετά την καταγγελία των δανείων και την έκδοση διαταγής πληρωμής. Βέβαια αυτό δεν εμποδίζει το Ελληνικό χρηματιστήριο την ερχόμενη Πέμπτη να διοργανώνει εκδήλωση στα πλαίσια του Greek Crisis Success Stories II (!!!).
Σημειωτέον ότι πέρα από τη σύνδεση της ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ με την Cocomat από την κατάσταση επενδύσεων προκύπτει σύνδεση και με την εταιρία SPIC & SPAN όπου μέλος του ΔΣ από 13/03/2017 είναι ο κ. Μάριος Σωφρονίου.
Ο ίδιος είναι και μέλος του ΔΣ της ΤΕΡΖΑΚΗΣ η οποία επίσης νοικιάζει ακίνητα της ΜΠΛΕ ΚΕΡΔΡΟΣ.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης